NEUGODNA PITANJA

Ove će Đokovićeve riječi odjeknuti: Sramim se sebe kada to radim...

11.12.2023 u 14:53

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković nakon završetka sezone sve se češće pojavljuje kao gost u velikim medijima.

Tako je dao i intervju televiziji CBS u kojem je odgovarao na brojna neugodna pitanja vezana uz svoj karakter, komunikaciju s gledateljima, cjepivo, ali i mladim tenisačima koji ga žele skinuti s trona.

“Oni na neki način probude zvijer u meni. Pretpostavljam da je razlika između onih koji uspijevaju biti najveći i onih koji se bore da dođu do najviše razine u sposobnosti da ne ostanu predugo u tim emocijama. Kod mene je to relativno kratko vrijeme tako da čim to doživim puknem i vrištim na terenu... Ali onda sam u stanju vratiti se i resetirati bez problema', rekao je Đoković i dodao:

'Nisam ponosan na to. I sramim se sebe kada to radim, ali u isto vrijeme prihvaćam sebe kao ljudsko biće s manama. Količina pritiska i stresa puno je veća ako imate gomilu protiv sebe', pojasnio je srpski tenisač.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Osvrnuo se na deportaciju iz Australije zbog odbijanja cijepljenja protiv koronavirusa.

'Imao sam većinu svijeta protiv sebe. Imao sam i ranije iskustva s publikom koja me nije bodrila, ali nikada ranije u životu nisam imao takvo posebno iskustvo. Ljudi su me pokušali predstaviti kao antivaksera. Nisam antivakser, nisam ni provakser. Ja sam za slobodu izbora', zaključio je Đoković.