SAVRŠENO MJESTO

Sve je spremno za hrvatske nogometaše; imat će mir, tišinu i privatnost

10.06.2018 u 11:15

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak će iz Zagreba krenuti prema St. Petersburgu i svojoj bazi u obližnjem Roščinu, gdje će se pripremati odnosono odmarati između utakmica na ovom svjetskom prvenstvu

Ako je suditi prema informacijama, ali i fotografijama naših kolega, koji su već nekoliko dana u bazi hrvatske nogometne reprezentacije, u Roščinu, mjestašcu 60-tak kilometara udaljenom od St. Petersburga, hrvatski će reprezentativci imati zajamčen mir, tišinu i - privatnost.

Naime, hotel 'Šumska rapsodija', koji je smješten u šumi i uz jezero, omiljeno je odmorište bogatih Rusa, koji ovdje znaju dolaziti i u lov.

Kamp hrvatske nogometne reprezentacije Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Bošnjak

Međutim, tijekom sljedećih tjedana, gotovo sve aktivnosti koje bi mogle remetiti mir hrvatskoj reprezentaciji bit će zabranjene, pa i lov.

Na ulasku u kamp postavljeni su veliki plakati dobrodošlice, a s kojih se smješe Luka Modrić, Mario Mandžukić, Andrej Kramarić, Ivan Perišić... Zanimljivo, na drugom su povezane i dvije generacije reprezentativaca - ona brončana iz 1998. godine, na čelu s tadašnjim izbornikom Ćirom Blaževićem, i ova današnja. Pa se samo možemo nadati da će i ostvarenje biti jednako onom od prije 20 godina.

Iako je postojala bojazan kako će igračima problem stvarati kratke noći, prvih dana naši igrači ne bi trebali imati prevelikog problema, jer smraći se oko 22.30 sati, a svitati počinje oko 4 sata ujutro. Doduše, kako će se približavati prvi dan ljeta, taj 'mračni' dio noći mogao bi biti i nešto kraći, ali na prozorima soba u kojima će biti smješteni reprezentativci postavljene su adekvatne zavjese, tako da ni taj faktor ne bi smio utjecati na san i odmor Dalićevih izabranika.

A da se slučajno ne bi ponovile neugodnosti kao u Brazilu, kada su naše razodjevene reprezentativce fotografi snimili u jacuzziju, brinu i jake redarske snage.

Prilično neprimjetni, ali na svim bitnijim punktovima, nalaze se 'gromade', obučene u maskirna odijela. Dakle, mogućnost da se netko došulja do mjesta s kojeg bi 'lovio' fotografije - ne postoji.

Sve u svemu, od ponedjeljka, Hrvatsku u Rusiji čekaju blagodati jednog od najljepših kampova, okruženog gustom šumom, ali i pogledom na jezero.