TENISKI PJESNIK

Ovakve komplimente Federer nikad nije dobio

02.08.2013 u 23:06

Bionic
Reading

Bivši broj 2 svjetskog tenisa i četverostruki Grand Slam pobjednik Guillermo Vilas uvjeren je da Roger Federer, unatoč slabijim rezultatima ove sezone, nije još ni blizu kraja svoje sjajne karijere...

'Jako dobro poznajem Federera i znam da ne razmišlja o mirovini. On je osvojio sve što se moglo osvojiti, no i dalje pred sebe postavlja neke nove ciljeve. Federer će nastaviti igrati tenis jer ga neizmjerno voli i jer bez svega toga ne može,' rekao je Vilas u razgovoru za Marcu tijekom boravka u svojoj teniskoj akademiji na Mallorci.

'Mislim da će iduće sezone Roger osvojiti Masters u Rimu. Ove je godine došao do finala i izgubio (Nadal), no shvatio je na koji način može do naslova. Mislim da će iduća sezona biti obilježena ogledima Rafaela Nadala i Federera', veli Vilas, koji je potom sasuo hrpu komplimenata na račun švicarskog genijalca.


'On je teniski pjesnik. On je netko tko gradi, posjeduje nešto posebno. Kada gledate njegove mečeve, a ja sam ih pogledao jako puno, to je kao da gledate umjetničko djelo. Gledajući njegove mečeve uvijek naučite nešto novo.'

Federer, tek peti tenisač današnjice, je otkazao svoj nastup u Montrealu idućeg tjedna zbog problema s leđima, te je upitno hoće li nastupiti u tjednu nakon toga kada mu slijedi obrana 1000 bodova u Cincinattiju.