nije im lako

Hrvatski igrači razočarani, ali se nadaju da će se popraviti do kraja kvalifikacija

24.03.2019 u 21:36

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je poraz u Budimpešti od Mađarske (1:2), ali i pokazala da se nakon povratka iz Rusije još nije vratila u formu u kakvoj je oduševljala prošlog ljeta.

Naravno, postoji veliki broj objektivnih okolnosti, od oproštaja nekih igrača, ozljeda, nekonstantnosti igranja u klubovima. No, nakon utakmice više nitko ne traži okalkotne oklnosti, već pamti rezultate. A ovaj sasvim sigurno nije za pamćenje.

>> Šok za hrvatskog izbornika Dalića, kapetana Modrića i društvo u Budimpešti; poraz koji je potvrdio velike probleme

Svjesni su toga i igrači, koji ne bježe od činjenice da nisu igrali na očekivanom nivou. No, prema njihovim reakcijama, a uglavnom sugeriraju kako moraju bolje, vjerujemo kako je ovo samo jedna greškica i da će do kraja kvalifikacijskog ciklusa sve sjesti na svoje mjesto.

  • +31
Kvalifikacije za Euro 2020, Mađarska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Nije nam izbornik mogao nešto reći, svjesni smo da to nije bilo dobro. Morali smo biti agresivniji, nismo uspjeli sačuvati loptu, bili smo statični. Bolje je to izgledalo u drugom dijelu, ali mi se uvijek sjetimo kad je prekasno. Ovo je dobro buđenje za sve nas i pokazatelj da ne smijemo živjeti na starim vremenima, nego svakim danom i svakim treningom potvrditi da ono u Rusiji nije bilo slučajno,' izjavio je Dejan Lovren nakon poraza u Mađarskoj.

>> Luka Modrić već odavno nije bio ovako oštar; hrvatski kapetan nije štedio ni sebe ni suigrače <<

'Sreća da do kraja ima još dosta utakmica. Pozitivan sam, Mađari su zaslužili pobjedu jer su bili agresivniji. Kao što je nama motiv skinuti Englesku, Francusku ili Portugal, tako je i Mađarima poseban motiv skinuti nas. Ništa to ne znači, treba pokazati karakter i odgovoriti na tu agresiju kao što smo napravili u Rusiji. Ne treba sad raditi tužnu atmosferu od ovog poraza, vjerujem u svoju momčad,' zaključio je stoper Liverpoola, koji je prošlu utakmicu protiv Azerbajdžana morao propustiti zbog suspenzije.

Za razliku od Lovrena problema s ozljedom ima Borna Barišić koji je teren napustio već u 30. minuti.

'Osjetio sam zadnju ložu, pokušao sam još malo zaigrati, ali nije išlo. Vidjet ćemo sutra (op.a u ponedjeljak) nakon pregleda, ali mislim da sam stao na vrijeme i izašao,' kazao je Barišić.

Branič Rangersa je naglasio kako hrvatska reprezentacija ovoga puta nije bila na razini.

'Nismo bili na razini, nismo bili dovoljno agresivni i čvrsti i nismo stvarali dovoljno prilika. Oni su odigrali jednu dobru utakmicu, bili su čvrsti i čestitam im na pobjedi,' kazao je Barišić.

'Poveli smo, ali nismo baš najbolje igrali. Malo smo se uspavali. Mislili smo da je gotovo. Ali danas svatko može zabiti, Mađari su iskoristili naše pogreške i pokazalo se točnim ono što smo govorili prije početka kvalifikacija, da neće biti lako. Ponavljamo te iste greške, inače nam Mađari ne bi zabili tri dana', izjavio je nakon poraza Andrej Kramarić.