JELI TO MOGUĆE?

Ovako su 'nestali' milijuni za Neymara

11.07.2013 u 09:16

  • +3

Neymar je stigao u Barcelonu

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Od ukupne svote transfera teškog 57 milijuna eura brazilski je nogometni klub Santos, prodavši Neymara Barceloni, uprihodio točno 17,1 milijun dolara...

Otkriva to dokument iz ugovora između dvaju klubova koji je ugledao svjetlo dana u Brazilu, a kojeg su se prvi dokopali novinari Radio Globa.

Prijašnje su informacije govorile da je klubu od transfera pripalo 40-ak milijuna, dok je ostatak otišao trećim stranama odnosno posrednicima.

Novi dokument, međutim, neosporno dokazuje da su treće strane, brazilske kompanije poput Teisa Groupa i DIS-a, a koje su tijekom posljednjih godina Neymarova boravka u Santosu podnosile najveći teret njegove ogromne plaće (7.2 milijuna eura po godini), uzele najveći komad kolača, odnosno gotovo 40 milijuna eura. Dio je, naravno, otišao Neymarovu agentu.

Santos dodatno od Neymarova transfera može zaraditi prilikom prijateljske utakmice dogovorene s Barcelonom, a koju će organizirati u Brazilu, te od posebnih ugovornih stavki uvjetovanih Neymarovim postignućima u katalonskom klubu.