POZDRAV DViJU LEGENDI

Ovako se Modrić dirljivim riječima oprostio od Kroosa: 'Prijatelju...'

22.05.2024 u 09:51

Bionic
Reading

Njemački reprezentativac nakon 10 godina u Real Madridu napušta klub, a nakon Eura završit će i igračku karijeru

Toni Kroos i Luka Modrić su, sada možemo već slobodno reći, ne samo ponajbolji vezni igrači u povijesti Real Madrida, već u povijesti nogometa. Njihova postignuća nije potrebno ponavljati; većina ih vrlo dobro zna.

Međutim više od bilo kojeg trofeja ostat će zapamćeni po načinu na koji su igrali. Uvijek komplementarni, sjajni s loptom i bez nje. Jedan (Kroos) dirigent igre i tempa, drugi (Modrić) progresor lopte, dribler i lijek protiv suparničkog presinga. Ostaje nam još finale Lige prvaka na Wembleyju pa će i taj dvojac otići u povijest.

Naime Kroos je jučer najavio da napušta Madrid na kraju sezone, a nakon Europskog prvenstva odlazi i u mirovinu. Uslijedila je rijeka reakcija, a Modrić se posebnom objavom na Instagramu oprostio od svog suigrača i prijatelja:

'Dragi Toni, teško mi je ovo napisati. Svijet nogometa je tužan jer odlazi jedan velikan. Priznajem da sam i ja jako tužan. Prijatelju, ti si legenda sporta i Real Madrida. Uživao sam igrati uz tebe, doista je bila čast. Imaš kvalitete koje te čine jedinstvenim. Nikad više neće biti nekoga kao što je bio Toni Kroos. Prošli smo zajedno nezaboravne europske noći, titule, čari Santiago Bernabeua. Nikada nećemo zaboraviti zlatnu eru u klubu naših života. Sve si postigao, ali još jedna stvar je ostala. Zajedno za 15. Nedostajat ćeš mi, prijatelju.'

Kroos je odgovorio Modriću:

'Vau, toliko uspomena smo stvorili. Prijatelju, ova ljubav će trajati zauvijek.'