mediji hvale ivana, ali...

Ovako negativnu Messijevu reakciju na Rakitićevo dodavanje nismo očekivali

20.02.2019 u 17:18

Bionic
Reading

U utorak je odigran prvi dvoboj osmine finala Lige prvaka između Lyona i Barcelone, a završio je bez pobjednika, 0:0

Lyon i Barcelona tako su, nakon remija 0:0, ostavili otvorenu mogućnost za prolazak u četvrtfinale.

Barca je očekivano imala veći posjed lopte, ali to nije uspjela pretvoriti u golove, a najbolji igrač utakmice bio je domaći vratar Anthony Lopes.

Katalonski sastav je ove sezone odigrao 39 službenih utakmica, a tek drugu u kojoj nije bilo golova. Prvu su odigrali prije devet dana na gostovanju kod Athletic Bilbaa.

Lyon i Barcelona su u osmini finala igrali i prije deset godina, a Barca je tada prošla dalje ukupnim rezultatom 6:3 (1:1, 5:2).

Najbolju priliku domaćin je imao u devetoj minuti. Terrier je pucao s 20-ak metara, a Ter Stegen je uspio odbiti loptu u prečku. Barca je uzvratila u 20. minuti, s krila je pucao Dembele, ali je Lopes sjajno obranio.

Lopes je odlično reagirao i u 65. minuti obranivši Messijev udarac. Argentinski majstor je opasno zaprijetio i nekoliko minuta kasnije, no prebacio je vrata. U 70. minuti sjajnu priliku je imao Suarez, ali je i on pucao pored vrata. U 76. minuti pucao je i Coutinho, ali je Lopes još jednom bio siguran.

Ivan Rakitić, kojeg su pohvalili u medijima, odigrao je cijelu utakmicu u gostujućem sastavu.

Međutim, dio nogometnih fanatika, koji se često oglašavaju i preko društvenih mreža, izdvojio je detalj s kraja prvog poluvremena, kada se Rakitić našao na sredini terena te je tražio najbolje i najsigurnije rješenje, tj. kome će dati loptu.

Odmah je upalo u oko kako je ispred njega, na desetak metara udaljenosti, bio i Lionel Messi, ali mu Rakitić nije dodao loptu.

Argentinac je sve to popratio mrkim pogledom te se jako naljutio na hrvatskog reprezentativca. A sve se to može protumačiti na vrlo negativan način.

Naravno, sve kroz prizmu prošlotjedne, također navodne informacije iz Realove svlačionice kako Messi više ne želi da Rakitić bude dio momčadi.

E sad, jesu li uistinu čelnici katalonskog kluba, uz Messijevo dopuštenje, odlučili ignorirati hrvatskog reprezentativca i ne ponuditi mu ugovor, bit će jasno tek negdje u svibnju, kada će se zahuktavati pregovori uoči ljetnog prijelaznog roka.