zvuči nevjerojatno

Zar je moguće da Lionel Messi više ne želi Ivana Rakitića?

15.02.2019 u 06:16

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić očito je u nezgodnoj situaciji. Jer njegova je jedina želja ostanak u Barceloni, dok čelnici katalonskog kluba očito taktiziraju i čekaju kakav bi potez mogao povući naš nogometaš

Naime, sjećamo se da je Ivan Rakitić tijekom ljeta 2018. godine, nakon osvajanja svjetskog srebra s Hrvatskom, dobio izdašnu ponudu PSG-a.

Međutim, odan katalonskom klubu, tu je ponudu glatko odbio, uz obećanje čelnika Barcelone da će mu ubrzo ponuditi novi, produženi i bogatiji ugovor.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ali to se zasad nije dogodilo, a ono što je najčudnije u cijeloj toj priči jest objava španjolskih medija kako je Luka Modrić prenio informaciju u Realovu svlačionicu da Raketin ugovor minira, ni više ni manje - nego Lionel Messi.

Tako je barem objavio španjolski tabloid Diario Gol pozivajući se na povjerljiv izvor iz Realove svlačionice.

Naravno, priču ne možemo provjeriti, ali činjenica je da se u Barceloninoj svlačionici za svaki transfer konzultira ovaj sjajni argentinski nogometaš.

Makar, nevjerojatno nam zvuči ta priča jer znamo koliko je Rakitić važan za Barcelonu i koliko njegova igra daje slobodu Messiju.

No kada se sjetimo zavisti Cristiana Ronalda nakon što je njegov 'hranitelj' Luka Modrić odnio Zlatnu loptu, ne bi nas ni iznenadilo da je i Messi promijenio ploču u odnosu prema hrvatskom veznjaku.

No ipak dajmo još vremena i Barceloninom predsjedniku Bartomeuu, a on je u srijedu potvrdio da će Rakitićev ugovor doći na red kad Barcelona učvrsti svoju financijsku konstrukciju.

'S Ivanom redovito razgovaram, kao i sa svim igračima. Ako ne razgovaramo, tu su poruke. Volim imati kontakt s igračima, uvijek razgovarajući o obiteljskim temama, nikada ne ulazeći u nogometne teme, jer za takve stvari tu je trener Ernesto Valverde', rekao je Bartomeu u intervjuu za španjolsku radijsku postaju Cope.

'Ranije smo govorili o ograničenom proračunu, o uvjetima koji su trenutačno jako teški. Ivan zna da ćemo, kada klub bude imao novi financijski kapacitet, sjesti i razgovarati. Vidjet ćemo o čemu ćemo razgovarati, no sjest ćemo i razgovarati kada budemo imali financijske mogućnosti. To sada nije slučaj pa možemo razgovarati samo o nogometu', dodao je.