lacković otvoreno

Ovako je rukometna legenda komentirala Dominikovićev ulazak u reprezentaciju

06.03.2018 u 12:50

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske muške reprezentacije, Lino Červar, u ponedjeljak je predstavio novi stručni stožer, s kojim će u sljedećim mjesecima postavljati temelje za nastup na SP-u sljedeće godine u Danskoj i Njemačkoj

Hrvatska rukometna reprezentacija u siječnju je na Euru, a kojem je Hrvatska bila domaćin - blago rečeno - podbacila.

Svjestan neuspjeha, izbornik Červar stavio je mandat na raspolaganje, no u HRS-u su procijenili da kod Line Červara još ima puno volje i ideje te su mu ostavili perjanicu hrvatskog rukometa u rukama.

No, lukav kakav jest, Červar je ipak odlučio presložiti kockice te je stručnom stožeru, umjesto Hrvoja Horvata i Vlade Šole, priključio Davora Dominikovića i Mirka Bašića.

I dok su Bašićeve trenerske reference provjerene, Davor Dominiković praktički je na samom početku. Ovu je sezonu bio uz Šolu na klupi Dubrave.

  • +14
Hrvatska - Francuska (EP u rukometu 2018) Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Međutim, prema mišljenju dugogodišnjeg suigrača, što u reprezentaciji, što po klubovima, Blaženka Lackovića, ovo je očekivani put za Davora Dominikovića.

'Jako sam sretan zbog Davora Dominikovića jer siguran sam da će on to odraditi na najbolji mogući način i zato što je 100 posto u rukometu, 100 posto je u sportu i 100 posto je 'unutra'. Igrač je koji je prošao sve velike klubove i najjače lige, od Njemačke, Španjolske, Francuske. Elokventan je, pun energije i želje za dokazivanjem, krenuo je u trenerske vode i s puno entuzijazma', rekao je Lacković u razgovoru za tportal.

Zajedno ste proveli brojne igračke dane u reprezentaciji ali i HSV-u. No, u isto vrijeme ulazili ste u trenerske vode. A Dominiković je svojim stručnim komentarima pokazao da zna detektirati probleme.

'Otpočetka sam mu govorio da je to njegov poziv i da je za to. Pozna te dečke, u odličnim je odnosima s njima. Znamo obojica da je kroz karijeru išao samo radom, radom i radom i to će prenijeti i na ove igrače'.

Osim na klupi, promjena u odnosu na Euro ima i u igračkom kadru. Novi igrači koji su se oprostili od reprezentacije još su Jakov Gojun i Marko Kopljar, važni obrambeni igrači?

'Da, i s obzirom na to da je gotovo kompletna obrambena linija, uz njih dvojicu i Vorija, centralna obrambena linija bit će promijenjena. A znamo da je Červarova igra bazirana baš na obrani. I zato će to biti veliki izazov. No, siguran sam da će s Dominikovićem sve to dobro funkcionirati i da će naći igrače na koje će prenijeti svoju ideju', poručio je Lacković, koji bi, s obzirom na pohađanje trenerske škole, možda mogao biti potencijalni član stožera.