još 2013. igrao za hrvatsku

Izgubio strpljenje pa skinuo dres Hrvatske i obukao onaj Švicarske

21.02.2018 u 06:44

Bionic
Reading

Još 2013. godine Slavko Goluža uočio je ovog igrača te ga pozvao u hrvatsku reprezentaciju. Svjestan privilegije, Tominec je odbio pozive Slovenije i Švicarske, te je s Hrvatskom osvojio srebro na Mediteranskim igrama.

Nije ni prvi, a vjerojatno ni zadnji sporatš koji je odlučio promijeniti reprezentaciju. No, na našu žalost, jedan je od rijetkih, koji je odlučio svući dres Hrvatske i obući dres neke druge reprezentacije. Riječ je o Niku Tominecu, desnom krilu švicarskog Schaffhausena.

  • +14
Hrvatska - Francuska (EP u rukometu 2018) Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Zahvaljujem izbornicima na prilikama koje sam dobio iako ih nije bilo puno, no odlučio sam da ću od sad nastupati za Švicarsku. Teška odluka, ali nakon svih tih godina čekanja sam izgubio nadu da ću ikada biti igrač na kojeg ozbiljno računa bilo koji izbornik reprezentacije moje Hrvatske', poručio je 26-godišnji igrač Schauffhausena.

'Još kao dijete sam sanjao kako ću jednog dana igrati za Hrvatsku iako potječem od roditelja različitih nacionalnosti, oca Slovenca i majke Hrvatice, a pri tome sam još i odrastao u Švicarskoj. Kao kadet sam igrao za Sloveniju, no nakon što sam potpisao za Schaffhausen i Švicarci su mi nudili reprezentaciju. To sam odbio. Slijedile su utakmice u Ligi prvaka pa me tadašnji izbornik Goluža upitao da li bih htio nastupiti za Hrvatsku. Prihvatio sam poziv bez razmišljanja. U vrijeme njegova mandata bio sam nekoliko puta pozvan u reprezentaciju, što me učinilo neizmjerno sretnim i ponosnim. Osvojili smo srebrnu medalju na Mediteranskim igrama i razmišljao sam kako ću jednog dana zaigrati i na OI-ju, EP-u ili SP-u', objasnio je Nik Tominec u razgovoru za balkan-handball.

Spomenuo je razočarani rukometaš bivšeg izbornika Željka Babića te aktualnog, Linu Červara. Naravno, nepotrebno je reći da je bio razočaran njihovim igrnorianjem ali i pozivima koje su dobivali lošiji igrači od njega.

'Na mojoj su poziciji pozivani igrači koji nikako nisu trebali biti ispred mene. Tu ne mislim na Čupića i Horvata, oni su vrhunski i definitivno bolji od mene. Nakon dugog razmišljanja zato sam i odlučio prihvatiti poziv Švicarske. Teška odluka, ali nakon svih tih godina čekanja sam izgubio nadu da ću ikada biti igrač na kojeg ozbiljno računa bilo koji izbornik reprezentacije moje Hrvatske. Želim im sreću i osjećat ću se uvijek kao dio te momčadi'.