tvrdoglavi simmons

Ovakav potez u povijesti NBA lige se ne pamti; ne želi igrati za svoj klub i već je izgubio 19 milijuna dolara, a poručuje da ga nije briga

02.02.2022 u 11:12

Bionic
Reading

Od početka sezone u košarkaškoj NBA ligi najčudnija priča je ona između Australca Bena Simmonsa i kluba u kojem je želi igrati, Philadelphia 76ersa

Od kraja prošle sezone jasno je dao do znanja čelnicima kluba kako želi da ga zamjene u drugi klub, ali to se ipak nije dogodilo. Za njega klub nje dobio pravu ponudu, a također je poznato kako nakon ispadanja u play-offu od Atlante i slabijih igara nije u najboljem odnosu s trenerom Docom Riversom i zvijezdom kluba Joelom Embiidom.

Čak su pale i teške riječi pa je tako Simmons rekao 'kako su ga Sixersi razočarali', a Emiid je poručio da nema vremena za baby sitiranje. Zbog svega se Simmons osjetio pogođen i napadnut i donio je odluku da ne želi igrati za klub koji mu je nedavno produžio ugovor na novih pet sezona vrijedan čak 177 milijuna dolara.

No, zbog odbijanja treniranja i igranja za Sixerse Simmons – koji je službeno zatražio bolovanje jer se po njemu radi o 'mentalnom stanju' - sada gubi ogroman novac.

Naime, odbio je pomoć klupskih liječnika i nakon toga sve se pretvorilo u pravu sapunicu. Sixersi nemaju vrhunskog playmakera koji radi razliku na terenu, a Simmons gubi milijune.

Obzirom da čelnici Sixersa nisu uspjeli zamijeniti Simmonsa u drugi klub i da još uvijek nema prave ponude Simmons je dosad izgubio 19 milijuna dolara, a do kraja sezone mogao bi ostati bez još 12 milijuna dolara.

'Baš nas je sve skupa briga za je**noi novac', kazao je za američke medije prijatelj blizak Benu Simmonsu. Dakle, poslao je jasnu poruku da ga nije briga što gubi milijune i još jednom je svima u klubu dao do znanja da ga što prije zamjene u drugi klub jer ovako su svi na gubitku.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FTheNBACentral%2Fstatus%2F1488543919268847619&widget=Tweet

Dosadašnje kombinacije su propale iako su za Sixerse dobro izgledale, a jedna od njih bila je da dovedu Jamesa Hardena iz Netsa jer 'navodno nije zadovoljan životom u New Yorku.'

Pojavila se i kombinacija u kojoj bi u klub stigao John Wall, nekadašnji prvi izbor NBA drafta.

Trenutačno je član Houston Rocketsa u kojima uopće ne igra i tamo na njega ne računaju.

kako će cijela priča oko Simmonsa završiti teško je reći, ali ovakva situacija se u povijesti NBA lige još nije dogodila da igrač koji ima tako velik ugovor i All-Star status ne želi igrati za momčad koja mu je dala ugovor kojim se osigurao za cijeli život, sebe i svoju djecu te unučad.