čeka se kazna

Ovaj trenutak s utakmice protiv Viktorije mogao bi skupo koštati Dinamo i trenera Bjelicu

23.02.2019 u 08:13

Bionic
Reading

Dinamo je u četvrtak posve nadigrao Viktoriju iz Plzena i pobjedom 3:0 nadoknadio 1:2 iz prve utakmice te izborio plasman u osminu finala Europske lige

Dinamo je zadnji put europsko proljeće izborio u sezoni 1969/70 plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada u 1. kolu izbacio Slovan iz Bratislave te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1:3, 0:1).

No, sada je Dinamo napravio korak više i nakon što je razbio ovo 'prokletstvo', srušio je i još jednu neugodnu tradiciju. Naime, 'modri' nikada nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak od 1:2, a za nagradu dobio je okršaj protiv portugalskog velikana Benfice.

  • +31
Europska liga, uzvratna utakmica, Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Ipak, da stvari ne budu baš idealne, 'pobrinuo' se trener Nenad Bjelica, koji je pred kraj prvog poluvremena u nekoliko navrata žustro komentirao odluke rumunjskih sudaca.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE

Očito ljutit, u jednom je trenutku i gurnuo igrača Viktorije, Milana Havela, što je sudac Kovacs sankcionirao protjerivanjem Bjelice na tribinu.

Nažalost, UEFA je zbog svega pokrenula disciplinski postupak, pitanje je hoće li i s koliko utakmica zabrane kazniti - bez lažne skromnosti - najjaču Dinamovu kariku? Govori se o zabrani vođenja momčadi na jednoj utakmici.

U klubu se nadaju da će, nakon prigovora, ipak moguće izbivanje s klupe preinačiti u novčanu kaznu te da će se Bjelica 7. ožujka ipak naći uz maksimirski travnjak.

U suprotnom, morat će se opet poslužiti trikom, te se snaći kako bi Nino Bule imao pravovremenu informaciju i kako reagirati u pojedinim trenucima.