cilj ne bira sredstvo

Lukavi trik stručnog stožera Dinama i isključenog trenera Bjelice koji je zbunio Čehe

22.02.2019 u 10:23

Bionic
Reading

Dinamo je pred 27.000 svojih navijača u prekrasnoj i glasnoj atmosferi na maksimirskom stadionu nadigrao plzensku Viktoriju, ispratio Čehe kući s tri gola i izborio plasman u osminu finala Europske lige

Iako je Dinamo već u prvoj utakmici pokazao da zna i može se nositi s češkim prvakom, koji već godinama sudjeluje u europskim natjecanjima, tek u uzvratu u Zagrebu osigurao je prolazak u osminu finala. Jer u prvoj utakmici bilo je 2:1 za Viktoriju, dok je u drugoj momčad Nenada Bjelice odigrala još jednu sjajnu predstavu i slavila s uvjerljivih 3:0.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

No osim rezultata, imponirala je igra Dinama, koja ni u jednom trenutku nije izašla iz dogovorenih planova. Pa čak ni nakon 43. minute, kada je rumunjski sudac Istvan Kovacs pokazao ljutitom Bjelici put na tribine.

>>> Sve golove Dinama protiv Viktorije pogledajte OVDJE

  • +31
Europska liga, uzvratna utakmica, Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Spomenuto isključenje Bjelice dogodilo se pri samom kraju prvog poluvremena, nakon nekoliko grubih startova gostujuće momčadi koji su iz ravnoteže izbacili Dinamova trenera, a zbog čega je uputio i nekoliko žešćih prigovora sudačkom kvartetu. Presudio mu je nepotreban kontakt s češkim igračem...

Na svu sreću, vrlo brzo se otišlo na odmor, pa su Dinamovi logističari uspjeli naći način na koji će Nino Bule, prvi Bjeličin asistent, moći samostalno voditi momčad.

Ali u akciju su se uključili i Marko Vukelić Bimbo, pomoćnik sportskog direktora, te Krešimir Antolić, član Dinamove uprave i zadužen za sigurnost na stadionu, koji je imao voki-toki stanicu te je uz pomoć nje i još nekih ljudi davao upute Ninu Buli. Dinamo se tako poslužio lukavim trikom, koji je naravno u granicama dozvoljenog, kako bi sve ostalo pod kontrolom i očito su neke Bjeličine ideje - upalile.

'Od prve do zadnje minute kontrolirali smo utakmicu, bili smo bolji i zasluženo smo slavili', između ostalog je kazao zadovoljni Bjelica.

Dakle, Nenad Bjelica je 'amnestiran' od svega jer on se tim uređajem (voki-toki) uopće nije poslužio, ali sigurno je udijelio koji savjet preko posrednika Bimba, a ovaj ga je prenio na Dinamovu klupu. Naravno, to je malo zbunilo Čehe, ali ovdje je ključna riječ - snalažljivost. I što je najbolje, Dinamo je upisao povijesnu pobjedu. Bolje nije moglo.

  • +6
Navijači Dinama nakon utakmice slave veliku pobjedu Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX