SLAŽETE LI SE?

Ovaj naslov o Luki Modriću najbolji je dokaz što Španjolci misle o njemu

13.04.2024 u 13:07

Bionic
Reading

Pred nogometašima Reala ove je subote prvenstvena utakmica protiv Mallorce. U sastavljanju momčadi za ogled na otoku, novinari španjolskog AS-a puno su prostora posvetili kapetanu hrvatske reprezentacije, 38-godišnjem Luki Modriću

U tekstu pod naslovom 'I malo Modrića je puno', slikovito je opisan doprinos kojeg Modrić daje sjajnim rezultatima Reala.

Činjenica je da ne počinje utakmice kao u neka bivša, sretnija vremena, no smjena generacija i ulaganja u mlađe igrače, od kojih su svi na vrhunskom nivou, prouzročila je da Modrić češće ulazi kao zamjena.

Ipak, i kao takav, ne propušta utakmice. Podsjetio je autor teksta da je Modrić sudjelovao u svih zadnjih osam utakmica Reala, s time da nije dobivao samo 'smeće' od minuta, već su to bile zapažene minutaže, u kojima se itekako osjetio Modrićev doprinos.

Posljednja utakmica u kojoj Modrić nije participirao bila je još 13. veljače, u Ligi prvaka, protiv RB Leipziga.

Tijekom cijele sezone hrvatski je veznjak skupio 1643 minute, a zabio je dva gola i upisao šest asistencija. A taj učinak ostvario je u posljednjih šest utakmica. Posebno dojmljiva bila je ona protiv Celte Vigo u kojoj se nije upisao ni u strijelce ni u asistente. Tada je ponajviše momčad iz Viga izdominirao kontrolom sredine terena.

'Sad se nada da će biti u prvih 11 protiv Mallorce', piše AS.

Naravno, svi su svjesni Modrićevih godina, ali i činjenice da mu na kraju sezone ističe ugovor. Zanimljivo, Toni Kroos, koji igra na istoj ili vrlo sličnoj poziciji, ali je i par godina mlađi, već je potpisao novi ugovor. A hoće li Modrić?

Kako tvrde španjolski mediji, ponuda još nema, ali sigurni smo da se niti Luka ne opterećuje time.

Svjestan je da znanje i klasu ima, prema Realu se ponaša maksimalno korektno, odnosno ne pritišće i ne uvjetuje nikome, što bi na kraju moglo rezultirati novim potpisom jednogodišnjeg ugovora.

'Dva i pol mjeseca prije isteka ugovora, hrvatski reprezentativac i dalje nije siguran koji će korak napraviti za sezonu 2024./25. Njegov vječni suputnik i prijatelj Kroos riješio je to pitanje prije manje od mjesec dana, dok će se priča Modrićem produžiti. Ishod svega bit će poznat na kraju sezone kad će biti provedena evaluacija. Luka djeluje moćno, ali morat će doći do dogovora', zaključak je u AS-u.