navijači u transu

Ovaj klinac najskuplje je pojačanje Rome u povijesti! Skuplji je i od Batistute

29.08.2017 u 15:30

Bionic
Reading

Patrik Schick (21) stigao je u Rim na jednogodišnju posudbu u Romu. 'Vučica' će za njega ukupno Sampdoriji platiti više od 40 milijuna eura...

Već dugo niti jedan Romin transfer nije privukao ovoliko pažnje kao dolazak češkog napadača Patrika Schicka (21). Rimljani imaju Džeku, El Shaarawyja, Perottija..., no dojam je kako bi Schick mogao biti rješenje na duže staze.

U Serie A stigao je preko Bohemiansa i praške Sparte, Sampdoria ga je prošlog ljeta platila 'samo' četiri milijuna eura, a on je u 32 prvenstvene utakmice zabio 11 golova, uz još dva u Kupu. Standardni je češki U-21 reprezentativac, ali je dobio priliku i u A selekciji.

Roma će Sampdoriji platiti pet milijuna eura za jednogodišnju posudbu, a potom 35 milijuna za transfer sljedećeg ljeta plus brojni bonusi. Schickov će transfer tako biti veći od 40 milijuna eura, a on će postati najskuplje pojačanje Rome u klupskoj povijesti. Skuplje i od legendarnog Gabriela Batistute koji je 2000. godine na Olimpico stigao za 'samo' 31 milijun eura!

Za Patrika Schicka ovog su ljeta zainteresirani bili Juventus, Inter i Milan, no Čeh je karijeru odlučio nastaviti u Rimu...