OTKRIVAJU SE KARTE

Ovaj bolid najveća je novost u Formuli 1!

22.02.2016 u 12:35

Bionic
Reading

Američki Haas predstavio je svoj prvi F1 bolid VF-16 s kojim će debitirati 20. ožujka na Velikoj nagradi Australije...

Nove momčadi obično su zaostajale mnogo za onima najboljima kad bi ušle u sport, no Haas najavljuje borbu za osvajanje bodova od samog početka. Teško je reći hoće li to biti moguće.

Za volanom američke ekipe bit će Roman Grosjean i Esteban Gutierrez, vozači sa solidnom F1 iskustvom, a ovaj tjedan na zimskom testiranju u Barceloni po prvi će put iskušati svoju novu igračku.

'Prvo želimo pokazati da znamo raditi svoj posao i završiti utrku te tako zaraditi poštovanje fanova i drugih ekipa. Zatim želimo osvojiti bodove. To je naš krajnji cilj,' izjavio je ravnatelj Gunther Steiner.


Novi bolid predstavio je i McLaren. Ime mu je MP4-31, a vozit će ga kao i prošle sezone Fernando Alonso i Jenson Button. Momčad iz Wokinga nada se da će 2016. godina biti puno bolja od prošle, u kojoj je završila na katastrofalnom devetom mjestu u ukupnom poretku.

Puno će toga ovisiti o Hondinom motoru koji je prema prvim informacijama znatno snažniji nego prije, ali se i dalje dosta kvari.


Svoj bolid predstavio je i aktualni prvak Mercedes. Nico Rosberg i Lewis Hamilton pozirali su u Barceloni pokraj novog W07 automobila koji će i ove sezone biti glavni favorit za naslov prvaka.

Također je po prvi put u ponedjeljak viđen VJM09, novi bolid Force Indije kojeg će kao i prošle godine voziti Sergio Perez i Nico Hülkenberg. Red Bull, Ferrari, Renault i Williams bolide su predstavili ranije, a u Barcelonu su bez previše pompe stigli još i Toro Rosso, Manor i Sauber.

Sljedeća četiri dana na rasporedu je prvi krug zimskih testiranja na katalonskoj stazi, a za mjesec dana počinje prava akcija, utrkom u Melbourneu.