psihologija je sve

Ova izjava izbornika Zlatka Dalića zasigurno će razveseliti sve naše reprezentativce

02.06.2018 u 12:48

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u subotu ujutro iz pulske zračne luke u Liverpool gdje će na legendarnom Anfieldu u nedjelju (16 sati) igrati pripremnu utakmicu protiv peterostrukog svjetskog prvaka Brazila...

'Tražio sam jakog protivnika i dobili smo ga. Bolji test od ovoga ne može biti i vjerujem da će nam on dobro doći prije susreta s Argentinom na SP-u. Mali je rizik što nam je to prva pripremna utakmica i to protiv jednog od favorita Prvenstva, ali mi nemamo što kalkulirati. Mi moramo igrati protiv najjačih da vidimo gdje smo, a i zato što smo i mi jaki', izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatska će na Anfieldu trenirati u subotu u 18.30 sati po našem vremenu, u nedjelju odmah nakon utakmice protiv Brazila reprezentacija se vraća u Hrvatsku, te će do srijede trenirati na Rujevici.

Hrvatski izbornik izrazio je zadovoljstvo odrađenim poslom na rovinjskim pripremama, na kojima je bilo deset treninga na visokoj profesionalnoj razini.

'Ono što me najviše veseli je činjenica da smo bili kompletni i da su svi zdravi. Mali problem je bio s Rakitićem, no mislim da će to biti u redu i da će biti spreman već za utakmicu s Brazilom. Vidjet ćemo prije utakmice kako se osjeća i donijeti pravu odluku', rekao je Dalić te progovorio o šansama Hrvatske na SP-u u Rusiji:

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Sve reprezentacije imaju šanse, pa tako i mi. Vjerujem da ćemo biti pravi, da ćemo proći skupinu, što je naš prvi cilj. Ova generacija može napraviti jako puno, jer imamo kvalitetu, znanje i želju. Za neke igrače ovo je zadnje svjetsko prvenstvo, pa je prisutan i veliki motiv. Za veliki uspjeh treba se puno toga poklopiti. Imam veliko povjerenje u ovu momčad, a i ja sam veliki optimist. Imam osjećaj da će biti dobro.'

A da bi svi bili 'dobro' izbornik mora biti i dobar psiholog. Zato će njegove sljedeće izjave sigurno razveseliti igrače.

'Žene i djevojke igrača mogu doći u kamp kad god žele. Jasno, na kavu i druženje kad ćemo imati slobodne termine, dnevni odmor... Pa nismo u ruskom gulagu', otkrio je Dalić i pojasnio:

'Naravno, da ne mogu biti s nama tamo cijelo vrijeme, mi smo ipak u ozbiljnom poslu.'

  • +27
Pripreme hrvatske nogometne reprezentacije Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Otkrio je Dalić i kako će dodatno pokušati motivirati igrače. Za 'nabrijavanje' će im upriličiti zajedničko gledanje dokumentarnog filma 'Vatreni' o uspjehu reprezentacije na SP-u 1998. godine u Francuskoj.

'Napravit ću to u Rusiji, pred sam start prvenstva', kaže Dalić i dodaje:

'Mislim da je sada još prerano za to nabrijavanje, ne želim da svi zajedno pregorimo u toj želji.'

Izbornik Dalić će konačan popis igrača koji će putovati na Svjetsko prvenstvo vjerojatno objaviti u ponedjeljak 4. lipnja, nakon utakmice u Liverpoolu.