kad hrvat zagrmi...

Ova fotografija najbolje dočarava Modrićevu ulogu u Realu; nakon 'glupiranja' u 'živom zidu' Luka je Ederu Militau održao lekciju

18.04.2022 u 07:12

Bionic
Reading

Madridski Real smogao je snage i nakon zaostatka od 0:2 kod Seville na Sanchez Pizjuanu ipak je stigao do preokreta, pobjede 3:2 i tri boda koja su Kraljevima donijeli čak 15 bodova prednosti pred konkurentima. Do kraja LaLige ostalo je još šest kola

Iako su tijekom tjedna doživjeli poraz od Chelseaja, nogometaši Reala u toj su utakmici ipak uspjeli izboriti plasman u polufinale Lige prvaka, ali i dodatno isprazniti ionako prilično potrošene baterije. Posebno svojih najiskusnijih igrača, kao što su Luka Modrić i Karim Benzema. Pa je i njihov nastup u Andaluziji bio nešto skrominiji od onog na što su nas naviknuli.

Pri tom ih je i Ivan Rakitić stavio u dodatne probleme, jer u 21. minuti zabio je gol koji ide na dušu igračima iz 'živog zida', koji se raspao kao da je od Lego-kockica.

A baš nakon primljenog gola, dok su igrači Seville slavili, vidjela se uloga 36-godišnjeg Luke Modrića.

Jer iako desetak centimetara niži, Modrić je održao lekciju 12 godina mlađem Brazilcu Ederu Militau, koji je najviše 'zaplivao' pri Rakitićevom udarcu. I upravo ova fotografija pokazuje, bez obzira na to što je Brazilac 'gromada', kako se starijeg, iskusnijeg, ali i boljeg igrača mora slušati.

Primio je Real potom i još jedan gol, ali već do kraja poluvremena Kraljevi su se konsolidirali.

U drugom dijelu, s ulaskom Rodryga stigao je i pomak u napadačkom dijelu igre, a to je rezultiralo i golovima za potpuni preokret odnosno Realovu pobjedu 3:2.

  • +7
Sevilla - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz