INSPIRACIJA MNOGIMA

Ova djevojka u Riju će predvoditi reprezentaciju izbjeglica!

27.07.2016 u 13:56

Bionic
Reading

Sirijska plivačica Yusra Mardini bit će jedno od zaštitinih lica Olimpijskih igara u Riju, na koje se uspješno kvalificirala i nastupit će za reprezentaciju izbjeglica...

Riječ je o 18-godišnjoj sportašici koja trenutno živi u Berlinu, nakon što je prošle godine kao izbjeglica iz Damaska stigla u Njemačku. Mlada Yusra preživjela je pravu kalvariju da bi stigla u Europu, s obzirom da se prenapučeni čamac okrenuo u Egejskom moru, no ona i sestra uspjele su se spasiti i stići do obale.

Nakon traume Mardini se ipak uspješno vratila treninzima i izborila nastup na Igrama u Riju, gdje će s još devet sportaša činiti reprezentaciju izbjeglica. Nastupat će pod olimpijskom zastavom.

'Ponosna sam i zahvalna što sam ovdje. Mnogi ljudi u meni vide inspiraciju i neću ih razočarati. Želim pokazati da izbjeglice nisu samo žrtve, već da nešto možemo ostvariti i postići. Mi smo kao svatko drugi,' izjavila je Yusra Mardini uoči putovanja u Brazil.

Nastupit će u disciplinama 100 metara slobodno i delfin, a ostatak vremena morat će se baviti ogromnim brojem intervjua, jer mediji su iznimno zainteresirani za nju. Čak i Hoolywood pokazuje interes za njezinu priču.

'Kao i svaki sportaš, sanjam zlatnu medalju,' priznala je Sirijka, no napad na svjetski vrh planira tek za četiri godine, na Igrama u Tokiju.