hoće li biti spreman?

Otkriveno u kakvom je stanju ozlijeđeni Bruno Petković; ovome se nitko nije nadao

17.10.2023 u 11:51

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u subotu (21. listopada, 18.10 sati, MAXSport, MAXtv) u 12. kolu SuperSport HNL-a gostuju kod Gorice. 'Modri' su nakon reprezentativne stanke ponovno na okupu, a trener Sergej Jakirović nakon brojnih problema s ozljedama napokon može odahnuti

Svi su na Maksimiru bili zabrinuti zbog stanja u kojem je Bruno Petković otišao na okupljanje reprezentacije za utakmice s Turskom i Walesom. Napadač Dinama ozlijedio se u derbiju s Hajdukom početkom listopada i sam je trener Sergej Jakirović tada upozoravao izbornika Zlatka Dalića da bi bilo dobro da ga poštedi napora.

'Oporavak Brune Petkovića napreduje dobro. Sutra će se vratiti u reprezentaciju i odraditi magnet iako bih ja više volio da on to preskoči. U derbiju je želio igrati iako je bila šansa da će obnoviti ozljedu. Nadam se da će biti pametniji i igrati samo kad bude sto posto spreman', kazao je Jakirović, a dan prije utakmice s Turskom u Osijeku stigao je izbornikov odgovor:

'Petković i Juranović nisu bili u stopostotnom treningu. Kako stvari stoje, nećemo ih forsirati sutra od prve minute. Bit će na klupi, vidjet ćemo koliko će biti potrebni. Cilj je da ih pripremimo za Wales. Prevelik rizik bi bio da ih stavimo...'

No, ipak su preuzeli rizik. Petković je odigrao zadnjih pola sata protiv Turaka, vidjelo se da nije pravi, a na kraju se pokazalo da je samo pogoršao ozljedu. Tada se činilo da ga čeka nova duža pauza, potiho se govorilo o možda i tri tjedna oporavka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nisam htio koristiti Brunu Petkovića jer znam da je kao Juranović, bez treninga, bez ritma, ali kada gubiš 0:1, a on kaže da može, onda se loviš za sve...', pravdao se nakon poraza od Turske izbornik Dalić koji je Petkovića u tom trenutku 'prekrižio' za susret s Walesom:

'Nema smisla da se Bruno muči, nije pravi, nije spreman, mislim da ću ga pustiti kući. Iznenadio me svojom željom, svaka mu čast na tome, ali nije spreman i bespotrebno ga trošim. Žao mi je što sam ga uopće uveo, nije to moja praksa, ali gubiš i uzmeš u obzir želju igrača...'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +10
SuperSport HNL, 10.kolo: Hajduk - Dinamo, 1.10.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Ali, ozlijeđeni Petković iz Osijeka nije krenuo put Zagreba. Napadač Dinama prvo je 'skočio' do Beograda, na novi tretman kod 'doktorice' Marijane Kovačević. I sad se čini kako se u samo nekoliko dana čudesno oporavio!

Jer Bruno Petković je u ponedjeljak popodne odradio puni trening s momčadi Dinama! Sjajna je to vijest za Jakirovića i Dinamo koji će u sljedeća tri tjedna odigrati čak sedam utakmica! Za sada je dojam da će Petković ipak preskočiti subotnju utakmicu protiv Gorice u gostima jer već u četvrtak (26. listopada, 21 sat) 'modri' u Konferencijskoj ligi na Maksimiru dočekuju Viktoriju Plzen.

Na Maksimiru nisu odahnuli samo zbog Petkovića, oporavili su se Stefan Ristovski, Dario Špikić i Josip Drmić pa se sad puno lakše diše.

Standings provided by Sofascore