novi izazov

Igor Bišćan ima novi posao; bivši trener Dinama odlazi u 'obećanu zemlju'

16.10.2023 u 13:21

Bionic
Reading

Krajem kolovoza Igor Bišćan je napustio klupu Dinama nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Presudilo mu je ispadanje od grčkog AEK-a, a od tada je imao nekoliko konkretnih ponuda koje je redom odbijao. No, sad je stigla 'ona prava'

Odmarao je Igor Bišćan (45) od kraja ljeta i odlaska iz Dinama. Sigurno da mu je napuštanje Maksimira bio svojevrstan šok, ali trenerski je posao takav, danas jesi, sutra nisi. Zna Bišćan to jako dobro pa je baš zato pažljivo birao novu destinaciju.

A nije da dobrih ponuda nije bilo, spominjao se njegov povratak u Rijeku, pa i odlazak u Osijek, a sam je Bišćan odbio ponudu ljubljanske Olimpije s kojom je svojevremeno osvojio dvostruku krunu... Čekao je nešto konkretno i jako, a sad se čini da je i dočekao.

Naime, bivši trener Dinama karijeru će najvjerojatnije nastaviti u trenutno nogometnoj 'obećanoj zemlji', Saudijskoj Arabiji!

Da, Igor Bišćan će tijekom ponedjeljka krenuti put Riyada gdje bi u sljedećim danima trebao završiti pregovore te što prije preuzeti prvoligašku momčad Al Shabab!

Bišćan će na klupi Al Shababa naslijediti nizozemskog stručnjaka Marcela Keizera koji je dobio otkaz nakon samo pet prvenstvenih kola, a momčad je potom vodio Argentinac Juan Brown koji je na klupu 'uskočio' kao privremeno rješenje jer je on u stvari jedan od trenera u omladinskom pogonu kluba.

Al Shabab je nakon devet kola tek na 12. mjestu ljestvice, ima dvije pobjede, tri remija i četiri poraza, daleko je to od očekivanja pa Igor Bišćan dolazi kao 'spasitelj'.

U momčadi će ga dočekati dva zvučna imena, tu je nekadašnji belgijski reprezentativac Yannick Carrasco (Monaco, Atletico Madrid) te Argentinac Ever Banega (Valencia, Sevilla, Inter Milano), a s njima bi se Al Shabab trebao boriti za gornji dom prvenstvene ljestvice.

Igor Bišćan bi preuzimanjem Al Shababa tako 'pojačao' hrvatsku trenersku koloniju u Saudijskoj Arabiji, tako ga već čekaju Slaven Bilić koji je na klupi Al Fateha te Igor Jovićević koji vodi Al Raed.

Standings provided by Sofascore