OD PROVIZIJE 'BOLI GLAVA'

Otkriveno tko se izborio za najbogatiji ugovor u karijeri Cristiana Ronalda, nakon što je CR7 'otkantao' Jorgea Mendesa

07.01.2023 u 18:22

Bionic
Reading

Portugalski nogometni velemajstor, 37-godišnji Cristiano Ronaldo još je uvijek top-tema nogometnih razgovora, s obzirom na to da je svoju bogatu nogometnu karijeru odlučio nastaviti u ipak nešto manje atraktivnoj ligi Saudijske Arabije. No, kada se zna da će od Al Nassra dobivati po 200 milijuna eura godišnje, nije ni čudo da se odlučio na ovu 'avanturu'

Nakon godina dominacije u najvećim europskim klubovima, zahvaljujući kojima je dolazio i do brojnih individualnih nagrada, ali stvorio od samog sebe 'brand' CR7, Cristiano Ronaldo koji će 5. veljače napuniti 38 godina, za kraj karijere priuštio si je ugovor života.

Dvije i pol godine u Al Nassru, po 200 milijuna eura godišnje. Odnosno, sve zajedno - samo od ugovora s klubom pola milijarde eura.

No, tko mu je taj posao i takav ugovor dogovorio? Prije se o njemu brinuo Jorge Mendes, a ta je suradnja trajala gotovo 20 godina.

Njihov je odnos ozbiljno narušen kada je Ronaldo odlučio napustiti Juventus. Mendes je bio protiv toga, ali mu je na kraju ipak uspio dogovoriti povratak u Manchester United. Međutim, pomalo drsko ponašanje portugalske zvijezde na Old Traffordu narušilo je odnos potpuno, te je njihova suradnja prekinuta. Baš kao i Ronalda s Crvenim vragovima.

Ali netko je ipak ostao uz Ronalda. A sada se i zna tko je to. Riječ je o Ricardu Regufeu, 43-godišnjaku koji je imao ulogu osobnog asistenta (menadžera), ali i koji je od njihovog prvog kontakta 2003. godine, s Ronaldom postao i prijatelj.

Gdje god da je Ronaldo tu je i popularni Ricky. Regufe je i sam pokušao postati nogometaš, ali je odustao u 21. godini te se posvetio karijeri u sportskom marketingu.

To mu se isplatilo. Postao je predstavnik Nikea za Portugal, a privlačenjem Ronalda ovoj kompaniji, otvorio je i sebi brojna vrata. 

'Raditi u 21. godini za Nike bilo je ispunjenje sna. Znao sam da će mi to promijeniti život. Dvije godine kasnije sam potpisao najboljeg igrača svih vremena', rekao je Regufe i dodao:

"Taj trenutak je zauvijek promijenio kompaniju Nike, CR-a i mene. Imali smo nevjerojatnu suradnju punih 18 godina i dosta sam naučio. Ne postoje granice u takvoj kompaniji'.

Osim posla za ovu američku kompaniju Ricky je vodio i Ronaldove brojne poslove. Postao je njegova desna ruka i nerazdvojni prijatelj.

Sve što CR poželi, Regufe to ispuni. Na kraju mu je i isposlovao prelazak u Al Nassr i definitivno nije zažalio. Jer, eto 'dobri' Regufe sredio mu je ovaj nevjerojatni ugovor. Dio kolača, a riječ je oko 30 milijuna eura, pripast će i njemu. On je tako na pravi način naplatio višegodišnju suradnju s portugalskim asom.

Ipak, ono što mu je možda i važnije je prijateljstvo s jednim od najboljih nogometaša svih vremena. Ronaldo samo njemu stvarno vjeruje i on ga zasad nikad nije razočarao.