SLOVO ZAKONA

Neočekivani problemi Cristiana Ronalda i Georgine Rodriguez; odmah se tražio komentar saudijskih odvjetnika...

06.01.2023 u 11:02

Bionic
Reading

Od prelaska Cristiana Ronalda u saudijski Al Nassr nema dana da se ne piše o Portugalcu. No, to je tako, jer ipak je CR7 igrač koji je obilježio posljednjih desetak godina svjetskog nogometa, a sada je s 37 na leđima potpisao i ugovor života

Slavni portugalski nogometaš, 37-godišnji Cristiano Ronaldo potpisao je za Al Nassr te je u Saudijsku Arabiju stigao sa svojom partnericom Georginom Rodriguez i njihovo petero djece. Ugovor s novim klubom, u trajanju od dvije i pol godine, vrijedan je 200 milijuna eura godišnje.

Ipak, boravak portugalske zvijezde i manekenke mogao bi izazvati kontroverze u toj zemlji na Arapskom poluotoku.

Zašto? Zato što Cristiano i Georgina još nisu vjenčani, te tako krše zakon zemlje. U Saudijskoj Arabiji ilegalno je živjeti pod istim krovom u izvanbračnoj zajednici, što povećava očekivanja o tome kako će Ronaldo i Rodriguez biti tretirani u ovoj situaciji, a prenose brojni svjetski mediji.

Španjolski Sport piše kako saudijski odvjetnici smatraju da su vlasti počele 'žmiriti' na pojedine slučajeve koji ne izazivaju uvredu, dok se britanski Express poziva na izvješće EFE-a, u kojem se iznosi stručno mišljenje dvojice saudijskih odvjetnika, koji vjeruju da će vlasti ignorirati prekršaj u ovom slučaju.

'Iako zakoni i dalje zabranjuju zajednički život bez bračnog ugovora, vlasti su počele zatvarati oči i nikoga ne gone. Naravno, ti se zakoni koriste kada postoji problem ili zločin', rekao je jedan od odvjetnika.

'Vlasti Saudijske Arabije danas se ne miješaju u ovu stvar (u slučaju stranaca), ali zakon i dalje zabranjuje suživot izvan braka', rekao je drugi.

No, zanimljivo, i dok su neki mediji prije par dana pisali kako je u odnosu između Portugalca i 28-godišnjeg modela dvojnog argentinsko-španjolskog državljanstva, zahladilo, tako se sada ponavlja priča kako Ronaldo planira svadbu, iako datum nije određen.