saudijci u šoku

Cristiano Ronaldo izazvao kaos; platili su ga 200 milijuna eura, a on ne smije igrati; uz to je otjerao čovjeka koji se 20 godina brinuo za njega

05.01.2023 u 08:12

Bionic
Reading

Stigao je Cristiano Ronaldo u Saudijsku Arabiju, u redove Al Nassra koji će ga godišnje plaćati čak 200 milijuna eura. No CR7 neće tako brzo debitirati za novi klub jer mora odraditi kaznu koju je zaradio igrajući za Manchester United

Cristiano Ronaldo trebao je danas debitirati za Al Nassr u susretu 12. kola saudijske lige protiv Al Taija, ali ipak neće moći nastupiti u toj utakmici!

Naime Engleski nogometni savez (FA) kaznio je Ronalda s dvije utakmice neigranja nakon što je u travnju prošle godine po svršetku utakmice s Evertonom razbio mobitel dječaku na stadionu.

Al Nassr je po paprenim cijenama rasprodao svih 28.000 ulaznica za današnju utakmicu i Ronaldovo predstavljanje, ali on se neće pojaviti na terenu zbog Fifine zabrane! Uz to što će propustiti susret protiv Al Taija, Ronaldo neće zaigrati ni u derbiju s Al Shababom koji je na rasporedu 14. siječnja.

Pravo nastupa CR7 ima tek 21. siječnja na utakmici protiv Al Ittifaqa.

Uz sve ove pravne zavrzlame, na vidjelo je isplivao i sukob Ronalda s čovjekom koji mu je posljednjih 20 godina vodio karijeru te svojim pregovaračkim vještinama zasigurno 'pogurao' izdašnije ugovore za svog klijenta.

Naime portugalski mediji tvrde da je razočarani Jorge Mendes, jedan od najutjecajnijih nogometnih menadžera posljednjih godina, koji je i kumstvom povezan s Ronaldom, raskinuo s njim sve poslovne, ali i prijateljske veze!

Mendes se posljednjih dvadesetak godina brinuo za karijeru Cristiana Ronalda, no nije sudjelovao u poslu u kojem je Ronaldo otišao u Al Nassr jer su njih dvojica prekinula poslovnu suradnju! Njihov je odnos ozbiljno narušen kada je Ronaldo odlučio napustiti Juventus. Mendes je bio protiv toga, ali mu je na kraju ipak nekako uspio srediti povratak u Manchester United.

No kap koja je prelila čašu bilo je bahato ponašanje Ronalda na Old Traffordu, zbog čega je na kraju i raskinuo ugovor s 'crvenim vragovima'. A to je bio i kraj suradnje Mendesa i CR7. Razlazu je pridonio i kontroverzni intervju Piersu Morganu u kojem je Ronaldo doslovno popljuvao sve i svakog vezanog za United. Mendes je na kraju morao birati između poslovne budućnosti i poslovnog odnosa s igračem koji je - realno - na zalasku karijere.

Tako je, umjesto Mendesa, Ronaldov odlazak u Al Nassr dogovorio njegov nekadašnji suradnik Ricardo Regufe te je ispregovarao plaću od 200 milijuna eura na godinu. Regufe je zahvaljujući tome na ime provizije dobio 30 milijuna eura. A iskusni Mendes odlučio je da mu je odnos s Manchester Unitedom važniji od te zarade, koliko god ona bila...