gdje će 'vatreni'?

Otkriveno koliko milijuna eura Dinamo nudi za Josipa Brekala, no pojavio se veliki problem pa su mu dali ultimatum: Imaš 72 sata...

23.01.2023 u 14:07

Bionic
Reading

U ovim se trenucima vodi velika borba za donedavnog hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala (24) kojeg je Niko Kovač prekrižio i izbacio iz prve momčadi Wolfsburga. Dinamo ga pokušava vratiti na Maksimir, ali sad se u igru ubacila i Fiorentina

Epizoda Josipa Brekala (24) u redovima Wolfsburga je definitivno završila. Niko Kovač više ne računa na njega, posebice jer mu u lipnju završava ugovor pa je Brekalo izbačen iz prve momčadi i trenira s juniorima.

Već se danima 'kuha' senzacionalan transfer u kojem bi se donedavni hrvatski reprezentativac trebao vratiti u Dinamo iz kojeg je još u ljeto 2016. godine za 10 milijuna eura otišao baš u redove 'vukova'.

Wolfsburg će ga ove zime prodati, samo kako bi barem nešto zaradio na njegovom transferu, a Dinamo je krenuo u akciju jer na Maksimiru baš Brekala vide kao idealnu zamjenu za Mislava Oršića kojeg su prodali Southamptonu.

Da se nešto opasno 'kuha' objavili su talijanski mediji koji otkrivaju kako je najveći protivnik Dinamu u ovom transferu Fiorentina. Talijani navode kako je Dinamo spreman za Brekala platiti odštetu od milijun i pol eura, a nakon što je postalo jasno da je Fiorentina opasni 'zagrizla' odlučili su mu dati ultimatum - ima 72 sata za odgovor dolazi li na Maksimir ili ne!

Problem je u činjenici da se Brekalu, barem se tako čini, baš i ne vraća u Hrvatsku. Iako mu Dinamo bez problema može ponuditi ugovor kao i recimo Fiorentina, uz dodatak da s 'modrima' ima gotovo zagarantiran nastup u nekom od europskih natjecanja (Liga prvaka, Europska liga, Konferencijska liga), dok s 'violama' to nije slučaj.

Brekalo bi na Maksimiru sigurno bio među najplaćenijim igračima, u ovom su trenutku to s oko milijun eura godišnje plaće kapetan Arijan Ademi te Dominik Livaković i Theophile Catherine, dok nešto samo malo manje imaju Josip Drmić, Boško Šutalo i Bruno Petković. A oko milijun eura godišnje plaće bi imao i Brekalo ako se odluči na povratak u Maksimir. Više od toga teško da mu može dati Fiorentina koja još nije poslala službenu ponudu, barem tako tvrde talijanski mediji.

Što će odlučiti Josip Brekalo? Vremena je sve manje, do srijede mora odgovoriti Dinamu, a on je odlučio riskirati i čekati 'viole' iako iz Fiorentine još nema konkretne ponude...