Velika čistka na Rujevici

Novi trener Rijeke potjerao je čak 15 igrača, a među onima koji su otpisani je i Alen Halilović

23.01.2023 u 10:21

Bionic
Reading

Sergej Jakirović stigao je na Rujevicu kako bi nakon katastrofalno lošeg jesenskog dijela sezone spasio Rijeku od ispadanja iz SuperSport HNL-a. U momčadi je, nakon kaotičnog ljetnog prijelaznog roka, zatekao čak 45 igrača pa je svima bilo jasno da će Jakirović morati 'počistiti' svlačionicu momčadi s Rujevice

Ljeto je na Rujevici bilo izuzetno prometno i poprilično kaotično, barem kad je u pitanju bilo dovođenje igrača. Stizali su igrači sa svih strana, mahom oni slobodni koji su se ponadali kako će u Rijeci uspjeti oživjeti svoje karijere.

No, takva se politika pokazala pogrešnom, Rijeka je najveći dio jesenskog dijela SuperSport HNL-a provela pri ili na samom dnu ljestvice. Zato je krajem studenog prošle godine momčad preuzeo Sergej Jakirović koji je u svlačionici zatekao čak 45 igrača! I prije zimskih priprema svima je bilo jasno da Jakirović mora 'počistiti' svlačionicu momčadi s Rujevice...

Prvo su 'stradali' Mateo i Damjan Pavlović, Denis Bušnja, Bernard Karrica, Andres Solano i Mikhail Merkulov te su 'prebačeni' u drugu momčad, a u ovom zimskom prijelaznom roku s Rujevice su otišli Haris Vučkić (Tajland), Matej Vuk (Istra 1961), Gabriel Lunetta (Sudtirol) i Admir Bristrić (Olimpija).

A nakon prve utakmice nastavka sezone SuperSport HNL-a, u kojoj je Rijeka odigrala 1:1 u gostima kod Osijeka, Sergej Jakirović je otpisao još petoricu igrača. Najzvučnije ime koje je višak na Rujevici je Alen Halilović, a uz njega novi klub slobodno mogu potražiti i Mario Vrančić, Marco Djuricin, Pablo Alvarez te Nikita Vlasenko.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +13
Osijek - Rijeka (18. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

'Teška ruka' Sergeja Jakirovića nije imala milosti, jasno je da će novi trener graditi momčad s igračima koji mogu ispuniti njegove zahtjeve, jasno je to rekao u trenutku kad je preuzeo Rijeku.

'Sve nas zajedno čeka težak posao. Problemi se znaju i oni se moraju rješavati. Uzroke problema znamo, a posljedica je loš plasman na ljestvici i slabi rezultati. Već sada znam da je najveći problem Rijeke fizička spremnost igrača, koja nikako nije na razini', rekao je Jakirović po dolasku na Rujevicu. A sad se, dva mjeseca nakon što je preuzeo momčad, zahvalio onima koji nisu ispunili njegova očekivanja.

Za neke je iznenađenje da se Jakirović tako lako riješio Alena Halilovića (26) koji baš nije imao sreće s ozljedama pa je za Rijeku odigrao samo 554 minute u 11 utakmica u kojima je zabio samo jedan gol.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Halilović? Volio bih da je njegovo stanje puno bolje. U ovom trenutku on ne radi razliku koju bih ja želio i sada su neki drugi igrači ispred njega', kazao je Jakirović samo dan prije nego se zahvalio igraču koji je svojevremeno bio jedan od najvećih hrvatskih nogometnih talenata.

Jakirović je u međuvremenu na Rujevicu doveo sedam igrača - Niko Janković, Emir Dilaver, Antonio Marin, Deni Jurić, Bruno Goda, Bruno Bogojević, Emmanuel Banda - koji su popunili najkritičnija mjesta u momčadi.

Otpisani? Oni su slobodni potražiti novu sredinu, a s nekima će se pokušati postići sporazumni raskid ugovora...

Standings provided by Sofascore