sad je i službeno

Leo Messi otkrio gdje nastavlja karijeru; sve je šokirao i izabrao - Inter

07.06.2023 u 21:27

Bionic
Reading

Leo Messi (35) napokon je odlučio za koga će igrati sljedeće sezone. Argentinac je sve šokirao jer to navodno nije Barcelona, a otpao je i odlazak u Saudijsku Arabiju...

BBC je objavio kako je Leo Messi (35) donio odluku gdje će nastaviti nogometnu karijeru. Ugovor s PSG-om mu završava krajem lipnja, a Messi je još ranije potvrdio kako neće potpisati novi.

Svi su očekivali da će se vratiti u Barcelonu i na Nou Campu završiti karijeru iako je imao fantastičnu ponudu iz Saudijske Arabije. Navodno mu je Al Hilal nudio nevjerojatnih 400 milijuna eura po sezoni...

No, sad je konačno jasno da Messi neće ni u Barcu, ali ni u Saudijsku Arabiju! Argentinac je odlučio karijeru nastaviti u redovima Intera. Ali onog iz Miamija u američkoj MLS ligi!

Čini se da je na kraju prevagnuo poziv Davida Beckhama koji je jedan od većinskih vlasnika Intera, a uz to Messi u Miamiju ima nekoliko luksuznih nekretnina te preseljenje na Floridu njegovoj obitelji nudi puno više mogućnosti od života u Saudijskoj Arabiji.

'Odlučio sam da odem u Miami. Još nije sve dogovoreno, ostaju neke stvari, ali odlučio sam na taj korak. Ideja je bila da, ako se ne vratim u Barcelonu, napustitm Europu, da se maknem od reflektora velikih stadiona i posvetim se obitelji. Posljednje dvije godine nisam bio sretan iako je bilo nekih spektakularnih mjeseci kao na kraju prošle godine kada smo postali svjetski prvaci', rekao je Messi pa objasnio zašto je odbio povratak u Barcu:

'Stvarno sam se htio vratiti u Barcelonu. Bio sam vrlo uzbuđen oko povratka, ali... Nisam želio ponovno biti u situaciji gdje moram čekati što će se dogoditi i da moja budućnost ovisi o drugima. Uz to sam čuo da su planirali prodavati igrače ili smanjivati plaće da bi me doveli. Nisam želio preuzeti odgovornost za tako nešto. Zato sam donio ovu odluku.'

Uz to mu je Inter ponudio i sjajne financijske uvjete. Istina, oni su puno manji od onoga što je nudio Al Hilal, no Messi u Miamiju neće zarađivati manje od 150 milijuna eura po sezoni. No, to nije sve. Dodatan novac će Messi dobiti i od MLS lige! Navodna ponuda MLS-a uključuje ugovore o podjeli prihoda i dobiti s Appleom i Adidasom te opciju kupovine određenog postotka u vlasništvu Inter Miamija po završetku ugovora.

Cifre za sada nisu precizirane, ali treba znati da je Apple prošle godine s MLS ligom potpisao sponzorski ugovor na 10 godina vrijedan 2,5 milijardi dolara, te je jasno da će Messi dobiti ogroman dio kolača. U isto će vrijeme dobiti postotak Adidasovih prihoda od prodaje dresova.