dvostruka igra

Otkriveni detalji prelaska u Barcu; Coutinho je morao platiti Liverpoolu da ode

07.01.2018 u 11:53

Bionic
Reading

Philippe Coutinho (25) svoj je put u momčadi Liverpoola završio, nastavlja uz Lea Messija i Ivana Rakitića u Barceloni. No, njegov odlazak s Anfielda nije prošao samo tako, navodno je Brazilac i sam morao zavući ruku u džep i platiti 'redsima' da ga puste...

Sjajni veznjak je za 160 milijuna eura otišao u Barcu, zadržati ga nije mogao ni trener Jürgen Klopp, a ljutiti navijači Liverpoola spaljivali su Brazilčeve dresove ispred Anfielda.

'Naravno da razumijem da su navijači razočarani, to je uvijek slučaj kad se morate oprostiti od nekog posebnog. Koliko god da je to teško ponekad, to je dio života i nogometa', rekao je Jürgen Klopp i dodao:

'Nogometaši dolaze i odlaze, to je nogomet, ali je klub dovoljno veliki i jak da nastavi s napretkom. Nalazimo se u odličnoj poziciji, možemo reagirati na pravi način i dovesti pojačanja...'

A klub je u međuvremenu ponudio 50 funti navijačima 'redsa' koji imaju Coutinhov dres iz aktualne sezone koji je kupljen u službenim klupskim dućanima, a žele ga zamijeniti za nečiji drugi. Ova ponuda vrijedi do kraja sezone, točnije do 31. svibnja.

U međuvremenu su se pojavili i detalji prelaska, neki su poprilično čudni. Tako su engleski mediji otkrili kako je Philippe Coutinho i sam sudjelovao u 'otkupu' od Liverpoola. I to ne sa simboličnom cifrom, dapače... Navodno su čelnici Liverpoola bili 'tvrdi' pregovarači, drugog izlaza nije bilo. Tako će Barcelona Liverpoolu ukupno platiti 160 milijuna eura odštete - 120 odmah i 40 na ime bonusa. Coutinho će potpisati ugovor na pet i pol godina, a zarađivat će 14 milijuna eura po sezoni. No, kako bi do svega toga i došlo, Coutinho je jednogodišnju plaću odlučio ostaviti svojem bivšem klubu!

Navodno je Brazilac odlučio sudjelovati s 15 milijuna eura u otkupu vlastitog ugovora od Liverpoola. Barcelona je, naime, nudila 'samo' 140 milijuna, Liverpool je tražio više, a na kraju je Brazilac odlučio zavući ruku u svoj džep. Dodao je koliko je nedostajalo samo kako bi oba kluba bila zadovoljna, a on napokon ispunio svoj san i zaigrao za Barcu.

  • +21
Philippe Coutinho Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Tako je Coutinho službeno postao drugi najskuplji igrač svijetu (iza Neymara, a ispred Mbappea jer je on službeno samo 'na posudbi' u PSG-u!), te najskuplje zimsko pojačanje u povijesti nogometa. Barca će po ugovoru nakon što Coutinho odigra 100 utakmica u njezinom dresu Liverpoolu isplatiti dodatnih 20 milijuna eura. S obzirom na to da je Brazilac potpisao na pet i pol godina, ovaj bonus je zajamčen. No, prije toga će na Anfield stići inicijalnih pet milijuna eura nakon što Coutinho odigra prvih 25 utakmica!

Autor: youtube

I ostali bonusi koje će Liverpool dobiti su poprilični 'ziceri' - novih pet milijuna stiže ako se Barca plasira u Ligu prvaka i tako u prve dvije sezone, dok će dobiti još pet milijuna ako Katalonci osvoje Ligu prvaka! Coutinho će s novim ugovorom zarađivati oko 14 milijuna eura po sezoni plus bonusi.

Njegov debi u dresu Barce trebao bi se dogoditi već sljedećeg tjedna, 11. siječnja, kada Barca na Nou Campu dočekuje Celtu u Kupu kralja.