slučaj snooker

Otkrivena nova velika prevara u sportu; čak deset igrača optuženo za namještanje!

18.01.2023 u 14:39

Bionic
Reading

Deset kineskih igrača snookera optuženo je za namještanje mečeva nakon istrage koju je provela jedinica za integritet Svjetske profesionalne biljarske i snooker asocijacije (WPBSA).

Nakon što je provedena istraga zbog sumnje u "manipuliranje ishoda mečeva u svrhu klađenja", Liang Wenbo, Li Hang, Lu Ning, Yan Bingtao, Zhao Xintong, Zhang Jiankang, Chen Zifan, Chang Bingyu, Zhao Jianbo i Bai Langning su službeno optuženi za namještanje ishoda.

Igrači su trenutno suspendirani iz sudjelovanja i natjecanja na World Snooker Touru i drugim događajima koje regulira WPBSA do završetka saslušanja. Sva desetorica će biti saslušana pred Neovisnim disciplinskim sudom.

Najpoznatiji među suspendiranima su Zhao Xinton i Yan Bingtao. Xintong je osvojio prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva 2021. i prošlogodišnji German Masters, a nalazi se na devetom mjestu na svijetu, dok je Bingtao bivši pobjednik Mastersa.

Najveće kazne prijete Liang Wenbu, Li Hangu i Lu Ningu koji su optuženi za umiješanost u namještanje utakmica, nagovaranju igrača da namještaju mečeve na World Snooker Touru, ometanju istrage i odbijanju suradnje s WPBSA-om.