bilo mu je dosta svega

Otkrivena je dramatična tajna čuvana četiri godine; evo kako je Luka Modrić spasio karijeru Cristiana Ronalda!

10.11.2022 u 14:38

Bionic
Reading

Za Cristiana Ronalda (37) je 2018. godina bila poprilično stresna. Napustio je tada Real Madrid i otišao u Juventus, a s Portugalom je neočekivano ispao na SP-u u Rusiji već u osmini finala. Na kraju nije uspio osvojiti ni Zlatnu loptu, a zbog toga je bio blizu odluke da se umirovi

Ta 2018. godina je do sada bila najuspješnija za hrvatski nogomet. 'Vatreni' su igrali finale SP-a u Rusiji, a nakon svega je kapetan Luka Modrić zbog svojih fantastičnih partija u dresu reprezentacije i madridskog Reala osvojio Zlatnu loptu prekinuvši tako dominaciju Cristiana Ronalda i Lea Messija.

I baš je ta činjenica da je Modrić osvojio Zlatnu loptu France Footballa 2018. godine promijenila karijeru Cristiana Ronalda, tvrdi to francuski novinar Thierry Marchand koji je pisao Portugalčevu autoriziranu biografiju.

Ronaldo je jedan od najboljih nogometaša u povijesti i igrač koji nakon Lea Messija ima najviše osvojenih Zlatnih lopti, pet, a Marchand sad otkriva dramu koja se odigravala 2018. godine.

Godina je to u kojoj je Ronaldo napustio Real Madrid i otišao u Juventus, ali mogla je biti i godina u kojoj je Ronaldo napustio nogomet, ako je za vjerovati Marchandovim riječima. On tvrdi kako mu je Ronaldo rekao da se planirao umiroviti u slučaju da Messi osvoji Zlatnu loptu te 2018. godine! 

Srećom za Ronalda i nogomet, uzeo ju je Luka Modrić i tako mu je, a da toga nije bio ni svjestan, produljio karijeru.

'Lako je ostati u svom 'balonu' kad si uspješan. Riskirao sam odlaskom u Juventus, sve je bilo drugačije. Od zemlje do lige i nogometa. Zbog tog rizika vjerojatno neću osvojiti Zlatnu loptu. Ako je osvoji Messi, odlazim iz nogometa', navodno je Portugalac poručio Marchandu uoči dodjele Zlatne lopte 2018. godine.

Luka Modrić je te godine igrao finale Svjetskog prvenstva s Hrvatskom, bio je i najbolji igrač Mundijala u Rusiji, a s Realom je osvojio Ligu prvaka. U ukupnom poretku za Zlatnu loptu kapetan hrvatske reprezentacije bio je ispred Ronalda na drugom i Griezmanna na trećem mjestu.