španjolci uvjereni

Otkriven 'prljavi' plan Barcelone i namjera da Ivana Rakitića otjera iz kluba

02.04.2019 u 06:18

Bionic
Reading

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije i neizostavan dio startne postave Barcelone, Ivan Rakitić, po svemu sudeći, ovog ljeta mogao bi napustiti katalonski klub

Mnogo smo puta čitali Rakitićeve izjave kako uživa u Barceloni i kako je nakon utakmica sretan kada mu suigrači čestitaju na dobrim igrama. Naravno, i da mu je želja završiti karijeru u, za njega, najboljem klubu na svijetu.

No očito je Rakitić zaboravio kako je nogomet postao veliki posao i da se čelnici klubova rijetko kad oslanjaju na sentiment.

A upravo na to podsjećaju novinari španjolskog Sporta, pišući kako je Barcelona još prošlog ljeta htjela 'unovčiti' Rakitića i njegovo svjetsko srebro koje je osvojio u Rusiji.

  • +8
Real Madrid - Barcelona, Primera, 2018./19. - EPA Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Rodrigo Jimenez/EPA

Ipak, trener Ernesto Valverde, itekako svjestan Rakitićeva značenja u momčadi, uspio je uvjeriti hrvatskog veznjaka da ne prihvati ponudu PSG-a, odnosno da ostane još barem jednu sezonu na Nou Campu.

Autori istog teksta navode kako su čelnici kluba imali već nekoliko sastanaka s Rakitićevim menadžerom i da su mu rekli da novog produženja ugovora, jer već su ga jednom obnovili 2017. godine, neće biti, bez obzira na Ivanovo inzistiranje u medijskim istupima.

Naravno, Barcelona nije željela tjerati Rakitića, s obzirom na njegove dobre igre i doprinos na putu do naslova.

Ali tako da mu ne želi produžiti ugovor, i uz adekvatne ponude koje stižu i iz Engleske i iz Italije, pokušat će ga 'smekšati' da ranije napusti klub i priskrbi mu rekordnu odštetu za jednog hrvatskog nogometaša.

'Ako su u klubu zadovoljni sa mnom, razgovarat ćemo. Ali i ako nisu, također ćemo sjesti i razgovarati. Ali na drugačiji način', rekao je Ivan Rakitić nakon gradskog derbija protiv Espanyola.

Iz ove izjave možemo iščitati kako je i Rakitić svjestan onoga što ga čeka za koji mjesec - a to su pregovori s novim poslodavcem.