SIGURNOSNE PRIJETNJE

Otkazana utakmica Njemačka - Nizozemska

17.11.2015 u 20:00

Bionic
Reading

U utorak je u Europi na rasporedu bio veći broj prijateljskih utakmica, ali su neke od njih zbog straha od terorističkih napada otkazane. Najprije je u Bruxellesu otkazan susret Belgije i Španjolske, a zatim je zbog sigurnosnih razloga otkazana utakmica Njemačke i Nizozemske koja se trebala odigrati u Hannoveru

U petak je u teroristističkim napadaima ubijeno 129 osoba pa je cijela Europa pojačala sigurnosne mjere na događanjima gdje se očekivao veliki broj ljudi. No u strahu kako se zločini neće uspjeti spriječiti krenula su otkazivanja.

U utorak su diljem Starog kontinenta na programu bile nogometne utakmice (prijateljske i kvalifikacijske), ali pojedine koje su bile navišeg rizika su otkazane, jer ni veliki broj policajaca i vojnika nije mogao jamčiti kako stvari neće poći po zlu.

Prvo je u Bruxellesu dogovoreno da se otkaže susret Belgije i Španjolske. Razlog je aktualno traganje za sumnjivim osobama koje se dovode u vezu s napadima u Franucskoj, a sumnja se kako bi mogle biti u Belgiji.

No nije to jedina utakmica koja se nije odigrala. Prijateljska utakmica Njemačke i Nizozemske, koja se trebala igrati u Hannoveru, otkazana je iz sigurnosnih razloga. Kako prenose njemački mediji, tri sata prije početka utakmice na stadionu je nađena sumnjiva torba, a iako se potvrdilo da nema opasnosti, policija je odlučila otkazati dvoboj i ekvakuirati stadion na kojem su se već okupili navijači.

'Dobili smo informaciju da netko želi aktivirati bombu na stadionu', rekao je šef policije u Hannoveru Volker Kluwe, prenosi DPA.

Dvoboju u Hannoveru trebala je nazočiti i njemačka kancelarka Angela Merkel, te veliki broj uglednika koji su htjeli odati počast žrtvama terorističkog napada u Parizu.