Krivac je Superliga

Otkazan derbi Manchester Uniteda i Liverpoola; navijači napravili velike nerede na Old Traffordu, a otkriveno je i zašto su provalili na stadion i tukli policiju

02.05.2021 u 19:34

Bionic
Reading

Derbi Manchester Uniteda i Liverpoola otkazan zbog sigurnosnih razloga

Najveći derbi engleskog nogometa, sudar Manchester Uniteda i Liverpoola je definitivno otkazan zbog sigurnosnih razloga, objavili su 'Crveni vragovi"' nakon što su navijači Uniteda provalili na travnjak Old Trafforda tražeći odlazak vlasnika kluba, te se sukobili s policijom ispred stadiona.

'Nakon razgovora između policije, Premier lige i klubova, naša utakmica protiv Liverpoola je odgođena zbog sigurnosnih razloga nakon današnjeg prosvjeda', objavio je Manchester United.

'Sada će se s Premier ligom razgovarati o novom datumu utakmice', dodali su iz kluba.

S Old Trafforda su poručili kako podržavaju pravo navijača na prosvjede, ali i žale zbog nemilih scena.

'Naši navijači strastveno vole Manchester United i mi u potpunosti priznajemo pravo na slobodno izražavanje i miran prosvjed. Međutim, žalimo zbog odgode utakmice i radnji koje su druge navijače, osoblje i policiju doveli u opasnost. Zahvaljujemo policiji na podršci i pružit ćemo joj pomoć u svim narednim istragama', dodali su iz kluba.

Liverpool se složio s odgodom susreta.

'Nogometni klub Liverpool bio je u potpunosti suglasan s odlukom o odgodti utakmice. Naš je stav da javna sigurnost mora biti faktor broj jedan u svakoj takvoj odluci. Danas to očito nije bilo moguće zajamčiti zbog situacije koja je brzo eskalirala', poručili su s Anfielda.

Utakmica je odgođena jer su navijači Uniteda nekoliko sati prije početka najvećeg engleskog nogometnog derbija provalili na travnjak Old Trafforda tražeći odlazak vlasnika kluba.

Stotine navijača 'Crvenih vragova' uspjelo se probiti na travnjak Old Trafforda, a navijači su prosvjedovali protiv američkih vlasnika Uniteda, obitelji Glazer, zbog sudjelovanja u projektu Superlige.

Dok su se stotine probile do teren, tisuće navijača ostalo je ispred stadiona, a jedna je skupina pokušala blokirati hotel Lowry u kojem su bili smješteni igrači Uniteda kako bi ih spriječili da se ukrcaju u klupski autobus.

U jednom trenutku došlo je i do sukoba između navijača i policije kada su 'plavci' odlučili udaljiti provjednike ispred stadiona. Policija je oko 17 sati uspjela očistiti travnjak i okolicu stadiona Old Trafford, međutim donesena je odluka o otkazivanju utakmice.

United je bio jedan od šest premierligaških klubova koji su bili među osnivačima Superlige, a svi su se povukli 48 sati kasnije nakon ljute reakcije šire nogometne zajednice.

Joel Glazer ispričao se pristašama, međutim dio Unitedovih navijača na prosvjedu je nosio transparente s natpisom 'isprika nije prihvaćena'.

ManU se trenutačno nalazi na drugom mjestu ljestivce sa 67 bodova, čak 13 manje od lidera Manchester Cityja. Liverpool je šesti sa 54 boda.