službeno potvrdio

Otkačeni Australac Nyck Kyrgios šokirao odlukom koju nitko nije očekivao; ne želi nastupiti na OI u Tokiju, a njegov razlog mnogima nije jasan

09.07.2021 u 10:58

Bionic
Reading

Australski tenisač Nick Kyrgios potvrdio je u petak da neće sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju koje počinju 23. srpnja, a da je glavni razlog za to što sportska natjecanja neće moći pratiti gledatelji

Njegov nastup u Tokiju se dovodio u pitanje već nakon što je odustao od Wimbledona zbog ozljede.

Kyrgios, koji je trebao predstavljati Australiju s još deset tenisača i tenisačica, žalio se i na mjere karantene koje su odredile japanske vlasti i dao je do znanja da ne želi nastupati ukoliko ne bude publike.

"Ideja da igram na praznom terenu mi ne odgovara. To nikada nije bio slučaj", rekao je Nick Kyrgios, 60. tenisač svijeta. "Ne bih htio lišiti nekog australskog tenisača koji je dobrog zdravlja te prilike da predstavlja svoju zemlju", dodao je.

Razlozi koji mnogima nisu jasni, ali kad je o njemu riječ - nije neočekivano.

Organizatori olimpijskih igara i japanske vlast su u četvrtak objavile odluku da će se Igre održati bez gledatelja.

Australac je međutim priznao da mu nije bilo lako donijeti odluku da ne nastupi na OI.

"San mi je bio predstavljati Australiju na Olimpijskim igrama i znam da je moguće da više nikada neću imati tu priliku, ali poznam samog sebe", rekao je 26-godišnji tenisač koji nije nastupio ni na OI u Rio de Janeiru nakon svađe s australskim dužnosnicima zbog svog ponašanja.