SVAKA ČAST

Fenomenalni Hrvat ostao u igri za dvije titule u Wimbledonu; može li izdržati takav tempo i otići do kraja u obje konkurencije

07.07.2021 u 17:30

Bionic
Reading

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Mate Pavić i kanadska tenisačica Gabriela Dabrowski plasirali su se u četvrtfinale mješovitih parova na trećem Grand Slam turniru sezone u Wimbledonu

Oni su u srijedu u dvoboju trećeg kola svladali 13. nositelje Amerikanku Hayley Carter i Belgijca Sandera Gillea sa 6:4, 6:4.

Za plasman u polufinale Pavić i Dabrowski će igrati protiv češke veteranke Kvete Peschke i Nijemca Kevina Krawietza.

Od hrvatskih predstavnika u konkurenciji mješovitih parova još su Ivan Dodig i Darija Jurak. Dodig igra s Tajvankom Latishom Chan, a Dariji Jurak je partner Južnoafrikanac Raven Klaasen.

U konkurenciji juniora Splićanin Mili Poljičak prošao je prvu prepreku pobijedivši Britanca Williama Nolana sa 6:4, 7:6 (5).

Inače, Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su u utorak nadoknadili dva seta zaostatka u četvrtfinalnom dvoboju muških parova u Wimbledonu protiv Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, u srijedu su doznali da će se za proboj u finale boriti protiv Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

Američko-britanski par je u četvrtfinalu nadigrao Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha sa 6:3, 6:4, 7:6 (2).

Bit će to četvrti ovogodišnji dvoboj Mektića i Pavića s Ramom i Salisburyjem, a najbolji par svijeta je pobijedio u sva tri prethodna sraza, u finalima turnira u Eastbourneu (trava) i Rimu (zemlja) te u polufinalu Miamija (beton).

Za drugo mjesto u finalu borit će se talijansko-argentinski par Simone Bolelli - Maximo Gonzalez i španjolsko-argentinska kombinacija koju čine Marcel Granollers i Horacio Zeballos.