ne viđa se često u f1

Otac Maxa Verstappena nije se se suzdržao kada je vidio što je njegov sin napravio Lewisu Hamiltonu

27.04.2022 u 11:41

Bionic
Reading

Max Verstappen slavio je u Imoli na Velikoj nagradi Emilia Romagne, na kojoj je vodio od prvog do posljednjeg kruga, a na četvrtoj utrci sezone dogodila se jedna pomalo bizarna situacija

Prošle sezone Max Verstappen i Lewis Hamilton vodili su veliku bitku za naslov prvaka koja je odlučena u zadnjem krugu posljednje utrke prvenstva u Abu Dhabiju. No u 2022. bolid Mercedesa je totalno nekonkurentan u odnosu na Red Bull, ali i druge momčadi na gridu poput Ferrarija, McLarena…

Takva situacija neobična je za sedmerostrukog prvaka koji teško prihvaća trenutačno stanje, a za njega je zasigurno bolno bilo i to što ga je Verstappen u Imoli prestigao za čitav krug.

I dok je nizozemski vozač skromno izjavio kako taj trenutak nije bio ništa 'uzbudljivo, jer je valjda i on svjestan da Mercedes nije pravi, njegov otac, Jos Verstappen, nije skrivao zadovoljstvo s onime što se dogodilo na VN Emilia Romagna.

  • +16
Formula 1, Emilia Romagna, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

'Iskreno, uživao sam gledati Maxa kako obilazi Hamilton, nakon svega što se dogodilo prošle godine. Nije često da imate priliku prestići Mercedes za krug. Hamiltonu je stvarno bilo teško, dok se činilo da je njegov momčadski kolega George Russell bio stabilniji', napisao je tata Verstappen.

'Max je imao izvrstan vikend u Imoli. Smatrao sam ga nevjerojatno jakim. Nije napravio niti jednu grešku, bio je čvrst i potpuno je kontrolirao situaciju', dodao je Jos.