ŠTO SE DOGAĐA?

Mick Schumacher je razočarao sebe i sve ostale, ali sigurno nije očekivao takve riječi od najbliže obitelji

25.04.2022 u 21:09

Bionic
Reading

Mick Schumacher nije se proslavio na VN Emilia Romagne te tako i dalje čeka svoj prvi bod u Formuli 1, a posebno kritičan bio je njegov stric

Mladi Schumi u sprint utrci završio je kao deseti (prvih osam dobiva bodove) pa se očekivalo da bi u nedjelju mogao do prvog plasmana u TOP 10 u pravoj utrci, ali nije bio ni blizu zbog vlastitih pogrešaka.

U jednom dijelu staze je dotaknuo mokri šljunak i zavrtio se te je oštetio bolid Fernanda Alonsa (Alpine) kojeg je izbacio iz utrke, a on je završio na kraju kao 17. od 18 vozača koji su prošli kroz cilj.

'Mislio sam da to mogu kontrolirati, ali nažalost nisam mogao', rekao je Mick.

Njegov stric, koji ga je puno puta hvalio, sada je bio oštar…

'To se nije trebalo dogoditi. Prekasno je zakočio i napravio grešku. Mislim da jednostavno mora pregledati cijeli vikend. Pošteno je reći da je većinu vremena malo zaostajao za Magnussenovom izvedbom', rekao je Ralf Schumacher te je zaključio:

'Ako izgubite kontrolu nad bolidom dva puta i završite pretposljednji, ne možete to nazvati dobrom utrkom.'

  • +16
Formula 1, Emilia Romagna, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

Dok je Schumacher završio na 17. mjestu, njegov momčadski kolega Kevin Magnussen osvojio je bodove jer je završio na devetom mjestu. Dancu je to bio treći top deset ove sezone, a Micku to još nije uspjelo.

Je li Mick frustriran?

'Grozno je jer želim biti među osvajačima bodova i boriti se s najboljima. Imali smo bolid za to, ali kad stvari krenu po zlu, to je poput lavine. Sada čekam dobre trenutke', izjavio je sin slavnog Michaela.