i dalje na dnu

Osvojeni bod protiv Engleza nije dosta Hrvatskoj da ostvari zacrtani cilj u Ligi nacija

14.10.2018 u 17:01

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon dvije odigrane utakmice drži 11. mjesto u elitnom rangu Lige nacija, što neće biti dovoljno za status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine...

Dalićeva izabrana vrsta na praznoj Rujevici popravila je protiv Engleza ovog petka dojam u Ligi nacija, nakon što je u rujnu doživjela težak poraz 6:0 u Elcheu.

  • +16
Hrvatska - Engleska, Liga nacija Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

No, kad su u pitanju zacrtani ciljevi naše reprezentacije, a to je osiguranje statusa nositelja u kvalifikacijama za Euro 2020. preko Lige nacija, ovaj bod ipak nije dovoljan.

Naime, Hrvatska se i dalje nalazi na 11. mjestu od 12 reprezentacija elitnog razreda Lige nacija, a prvih deset će dobiti ulogu nositelja tijekom ždrijeba kvalifikacija za Euro koji je na rasporedu 2. prosinca.

Iza naše reprezentacije samo je slabašni Island koji je upisao dva uvjerljiva poraza, a zbog bolje gol razlike sve one momčadi koje imaju isti broj bodova kao i Hrvatska (Engleska, Njemačka, Italija, Poljska...) imaju prednost.

Dakle, u studenom na Maksimiru protiv Španjolske i na Wembleyju protiv Engleske Dalićeva družina mora tražiti nove osvojene bodove, a idealna bi bila jedna pobjeda. U tom bi slučaju bio izbjegnut neželjeni scenarij gubitka statusa nositelja, što bi Hrvatskoj donijelo kompliciranu skupinu kvalifikacija te eventualno novo mučenje u dodatnim kvalifikacijama u ožujku 2020. godine, u koje se doduše ide preko Lige nacija pa već znamo da našima gotovo da ne mogu izmaknuti...