sjajna situacija

Makedonija ima priliku napokon otići na nogometni Euro kakvu još dugo neće imati

14.10.2018 u 14:57

Bionic
Reading

Makedonska reprezentacija još se nikad nije uspjela plasirati na neku od velikih nogometnih smotri, ali uz pomoć Lige nacija to bio joj 2020. godine napokon moglo uspjeti...

Iako uvijek imaju barem nekoliko darovitih nogometaša u svojim redovima, Makedonci nikad nisu bili niti plizu plasmanu na svjetsko ili europsko nogometno prvenstvo, no to bi se uskoro moglo promijeniti.

Naime, reprezentacija koju vodi Igor Angelovski ima priliku otići na Euro 2020. godine, kakvu dugo još neće imati. Može to učiniti pomoću Lige nacija, u kojoj je uvrštena u najslabiji razred, Ligu D, koja će na kraju natjecanja dati jednog predstavnika na Europskom prvenstvu.

Predvođeni veteranom Goranom Pandevom Makedonci u Ligi nacija nižu pobjede, a posljednja je stigla ove subote, 4:1 protiv Lihtenštajna. Sramotni poraz Armenije od Gibraltara u utakmici igranoj u isto vrijeme gotovo je sve riješio, jer Makedonija sada ima šest bodova više od konkurencije u svojoj grupi, a u posljednje tri utakmice teško je vjerovati da bi mogla posrnuti, jer igra i jako dobar nogomet.

Ako Makedonci osvoje prvo mjesto, ne samo što će osigurati promociju u Ligu C, već će igrati i dodatne kvalifikacije za Euro, ako ga naravno ne izbore u regularnim kvalifikacijama, u što je teško vjerovati.

U tim dodatnim kvalifikacijama protivnici bi im mogli biti Gruzijci, Bjelorusi i možda Kosovo ili Azerbajdžan. Jedna od ove četiri reprezentacije kroz dvije nokaut utakmice u ožujku 2020. godine izborit će plasman na Euro, a Makedonija se zasad po svemu čini kao favorit da to ostvari. Samo još treba iskoristiti priliku koja joj se otvara da ispiše najljepše poglavlje svoje nogometne povijesti...

UEFA Liga nacija D

Skupina D

Armenija-Gibraltar0:1
Makedonija-Lihtenštajn4:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Makedonija33009
2.Lihtenštajn31023
3.Armenija31023
4.Gibraltar31023

Sljedeće utakmice

16.10.Armenija-Makedonija
16.10.Gibraltar-Lihtenštajn