VRUĆE TEME

Oštar Pletikosin istup zbog Ćorića, pohvale Soudaniju, a oko slučaja Gavranović sve je jasno...

31.10.2017 u 09:12

Bionic
Reading

U sportskoj emisiji Stadion na HRT-u najviše se očekivano govorilo o derbiju 14. kola HT Prve lige na Maksimiru između Dinama i Rijeke (3:1)

Poslije utakmice na Maksimiru nije bilo sudačkih repova, a 'Oko sokolovo' Mateo Beusan pohvalio je suca Igora Pajača za obavljen posao.

Stručni komentator i naš bivši reprezentativac Stipe Pletikosa osvrnuo se na Dinamovj trijumf i lijepu bodovnu prednost u odnosu na konkurente.

'Dinamo je jako blizu naslova prvaka, nakon dugo vremena imamo četiri momčadi koje su jako dobr. Iz vikenda u vikend gledamo dobre utakmice, neizvjesnost je velika. Dinamo pred polovicom prvenstva ima veliku prednost, ali ne bih se usudio reći da je prvenstvo riješeno', rekao je Pletikosa koji je zatim nahvalio dvostrukog strijelca Soudanija.

Dinamo – Rijeka 3:1, 14. kolo 2017./18. (sažetak)

'Soudani se dokazuje kao najbolji stranac Dinama u povijesti, lijepo je čuti kako priča na hrvatskom jer s time pokazuje kako cijeni i voli Dinamo i našu državu, pravi je užitak za trenera imati takvog igrača za kojeg zna da će postići gol.'

Pohvale je uputio i veznom redu 'modrih'.

'Bila je jasna ideja trenera Dinama Marija Cvitanovića da s Olmom i Gojakom uđe u prostor između linija gdje je Olmo to fantastično odradio. Vidi se Barcelonina škola, ta njegova igra kada je leđima okrenut prema golu, ponajviše zahvaljući njemu Dinamo je imao prednost u određenim dijelovima igre', izjavio je Pletikosa.

  • +15
Dinamo - Rijeka, 14. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Veliki talent Ante Ćorić dobio je samo sedam sekundi.

'Meni je žao što se mladog igrača mentalno iscrpljuje kada mu daš sedam sekundi. Nije mu to lako za podnijeti, a znamo i da je osjetljiv. Trebalo bi drugačije s njim, kada znamo da treba biti jedan od nositelja igre Dinama, ali i reprezentacije.'

U riječkim redovima ima određenih trzavica izazvanih izostankom Marija Gavranovića protiv Dinama.

'Javna je tajna da se dogovorio s Dinamom. Ako je to točan navod doktora Rijeke, jako mi je čudna dijagnoza da mu treba od pet dana do tri tjedna da se sanira ozljeda, vidjet ćemo što će biti u četvrtak kada Rijeka igra Europsku ligu. Bradarić se s pravom ljuti jer su on i nekoliko igrača ostali u Rijeci, nisu inzistirali na odlasku, očekivajući da će nastaviti uspjeh od prošle sezone, ali to ide teško ove godine', zaključio je komentator HRT-a.

  • +9
Slaven Belupo Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Slaven Belupo je s novim trenerom Tomislavom Ivkovićem zaustavio Hajduk (0:0).

'Svi navijači Hajduku mogu biti razočarani s onim što su pokazali. Hajduk mora imati više bodova, ovo je preskromno od njih. Isto tako Željko Kopić u Slavenu nije zaslužio otkaz, mislim da će dobiti priliku u nekom od većih klubova čim se otvori mjesto.'

Autor: youtube

Nešto o Osijeku koji sada drži drugo mjesto.

'Osijek je najveće iznenađenje, a Zekić je promjenom formacije na tri u liniji pokazao da ga momčad slijedi.'

Osijek – Lokomotiva 3:0, 14. kolo 2017./18. (sažetak)