POZNATA RUTA...

Osramoćeni Lance Armstrong se vratio na Tour!

16.07.2015 u 17:40

Bionic
Reading

Pet godina nakon svog posljednjeg pojavljivanja na Tour de Franceu Lance Armstrong se vratio na utrku čiju je povijest ispisivao. Osramoćen, bez trofeja, s ciljem da vrati barem djelić izgubljene reputacije

Lance Armstrong će biti među slavnim osobama vezanim uz biciklizam koji će sudjelovati u humanitarnoj utrci dan prije prolaska službene kolone biciklista na najpopularnijoj utrci svijeta.

'Nisam došao slušati ovacije ili zvižduke. Došao sam samo kako bih pomogao skupiti novac za dobru svrhu, 'rekao je sedmerostruki prvak ove utrke kojemu su sve titule oduzete nakon što je dokazano da je sustavno varao koristeći doping i manipulirajući testove.

Cilj ove 'biciklijade' je prikupiti milijun funti za razvoj liječenja leukemije, a čak niti tako koristan razlog nije uvjerio predsjednika antidopinške agencije UCI da kaže:

'Lanceov dolazak je potpuno nepotreban i pokazuje nedostatak poštovanja. Pozivam ga da odustane, puno je načina da se skupe sredstva,' uludo troši riječi činovnik jer Armstrong je došao u Francusku i vozit će dobro poznatom rutom.