sportske igre mladih

Osnovna škola Župa dubrovačka ugostila je prvi edukativno-sportski Dan sporta

  • Autor: I.Ž.
  • Zadnja izmjena 07.03.2022 13:00
  • Objavljeno 04.03.2022 u 12:58
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Sportsko- edukativni dan okupio je više od 600 osnovnoškolske djece iz najveće škole dubrovačkog područja koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu

Svečani program otvaranja Dana sporta u Župi dubrovačkoj započeo je u 9 sati, a najmlađe sugrađane pozdravili su i bodrili Anton Jurkić, ravnatelj škole, Jure Marić, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela općine Župe dubrovačke i Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih.

Sportsko- edukativni dan okupio je više od 600 osnovnoškolske djece iz najveće škole dubrovačkog područja koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

'Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju. Danom sporta dajemo dodatni poticaj djeci da postanu još bolji sportaši', istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Najspretnije ekipe u graničaru bili su predstavnici područnih škola dok su najbrži trkači: Laura Radošević,Franko Barović, Dora Vlašić, David Brajko, Maja Matić, Mateo Vučur, Anamarija Rehak i Luka Vlašić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Dan sporta ove godine održat će se u 25 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

'Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Ozbiljno shvaćamo odgovornost prema zajednici, naročito prema djeci i mladima te ih, osim promicanjem druženja i zdravog načina života, dodatno želimo senzibilizirati po pitanju ključnih društvenih vrijednosti poput tolerancije i uvažavanja različitosti te timskog duha', istaknula je Andrea Šalinović, Event & Sponsorship koordinator Telemach Hrvatska.

  • +15
  • +12

Sportske igre mladih 2021. završnica Split

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

U 26. sezoni samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

Svjetsko prvenstvo u Kataru

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!