sportske igre mladih 2021.

Dan Sporta u subotu je pretvorio Zagreb u središte hrvatskog amaterskog sporta

30.05.2021 u 13:58

Bionic
Reading

Nakon duge pauze Zagreb je ugostio veliko natjecanje u amaterskom sportu. Edukativno-sportska manifestacija Dan sporta Plazma Sportskih igara mladih održala se u subotu na Jarunu i okupila djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda s područja Zagreba koja su se natjecala u graničaru i atletici

Svi sudionici borili su se za plasman na Državnu završnicu Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu u sklopu Plazma Sportskih igara mladih. Mali amaterski sportaši imat će priliku družit se i natjecat s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno. Dan sporta otvorili su Marijana Grubešić, koordinatorica Društveno odgovornog poslovanja Telemach Hrvatska, Krešimir Šamija, ravnatelj uprave za sport Ministarstva turizma i sporta RH, Katarina Milković, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Zagreba i Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih.

Tom prilikom Marijana Grubešić iz Telemacha je istaknula:

'Drago nam je da smo se u ovoj jubilarnoj 25. godini Plazma Sportskih igara mladih uključili u ovaj projekt, što podržavamo Telemach Dan sporta jer jako je važno podržavati inicijativu koja ostavlja ovako pozitivan trag u zajednici. Plazma Sportske igre mladih promoviraju vrijednosti koje su i nama važne a to su tolerancija, fair play, inkluzija i timski duh.'

Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske. U nadolazećem tjednu Dan sporta razveselit će djecu Gospića, Zadra i Vodica.

Na Jarunu su održani i turniri u odbojci na pijesku, šahu te Kinder turnir u uličnoj košarci. Najbolji su ostvarili put u Split koji će tradicionalno tijekom srpnja i kolovoza ugostiti najbolje amaterske sportaše iz cijele Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori.

'Ponosni smo što smo u ovih 25 godina izvršili utjecaj na više od 2 milijuna djece i mladih. Svjesni smo odgovornosti naše platforme te ju koristimo da djeci pružimo priliku da se okušaju u amaterskom sportu na profesionalno organiziranim natjecanjima. Svi naši popratni sadržaju usmjereni su na edukaciju djece o važnosti sportskog navijanja, očuvanju naše planete i ekologiji, te važnosti življenja sportskim načinom života', naglasila je Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih

Plazma sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Veliko otvorenje 25. Plazma Sportskih igara mladih održat će se 11. lipnja na Stradunu u Dubrovniku. Dvodnevni festival sporta započet će Danom sporta 10. lipnja kad će mali amaterski sportaši imati priliku zaigrati graničar i natjecati se u atletici i pretvoriti Dubrovnik u središte amaterskog sporta Hrvatske.

Rezultati:

  • Graničar 2010. i mlađi
  1. Pavleki
  2. Tituš
  3. Opasne loptice
  • Graničar 2012. i mlađi
  1. Tigrovi
  2. Lavovi
  3. Filipovići
  • Atletika
  • 2010. i mlađi Ž

1. Korena Blažić

2. Petra Vladić

3. Klara Ferderber

  • 2010. i mlađi M

1. Jakov Hrgić

2. Lovro Vuić

3. Jakov Matek

  • 2012. i mlađi Ž

1. Lucija Hrgić

2. Zana Istrefi

3. Mia Bolanča

  • 2012. i mlađi M

1. Damjan Krčelić

2. Bruno Mance

3. Bono Bačić Baronica