TEŠKA KORAKA, PUNA SRCA

Osimov emotivni oproštaj od Vlatka Markovića

26.09.2013 u 17:23

  • +19

Komemoracija V. Markovića

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Bionic
Reading

Smrt Vlatka Markovića, bivšeg i počasnog predsjednika HNS-a, evidentno je dirnula njegove brojne nogometne prijatelje iz cijele regije, pa su na komemoraciju u Zagreb stigli predstavnici NS-a BiH, NS-a Slovenije, NS-a Srbije, ali i jedan od najvećih nogometnih autoriteta s područja bivše države - Ivica Osim

Iako narušenog zdravlja, Ivica Osim teškog je koraka i uz pomoć prijatelja stigao na komemoraciju za svog 'Bosanca' Vlatka Markovića. A nakon što se izgrlio s Krasnodarom Rorom i Zlatkom Škorićem, Osim je biranim riječima govorio o svojem dugogodišnjem prijatelju, ponekad i sportskom suparniku.

'Nažalost, život je takav, daje i oduzima. Otišao je u 'nevrijeme', mislim prerano jer bilo je tu još 'mota', strasti... Zadužio je mnogo ljudi, a više je nego evidentno da mu mnogi od njih to nikada nisu vratili na adekvatan način. Puno je toga napravio. A posebno mi je žao što jer više napravio kao nogometni djelatnik nego kao nogometaš. Bio je nevjerojatno otvoren, komunikativan. I uvijek je želio pomoći, čega je u današnje vrijeme sve manje i manje. Ovakvih kao što je bio Vlatko gotovo da više ni nema. Izgubio je nogomet, posebno ovaj na prostorima bivše države, otišao je moj dragi prijatelj i veliki čovjek', rekao je Ivica Osim za tportal.hr.