NADA ZA NOGOMET

Osim na čelu povjerenstva za NSBiH

18.04.2011 u 19:51

Bionic
Reading

Poznati nogometni stručnjak Ivica Osim izabran je u ponedjeljak za predsjednika povjerenstva za normaliziranje stanja u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine što su ga utemeljile FIFA i UEFA nakon odbijanja skupštine tog saveza da prihvati promjene statuta i uvede dužnost predsjednika umjesto tročlanog predsjedništva

Povjerenstvo za normalizaciju zasjedalo je u Beču iza zatvorenih vrata, a mediji u BiH prenijeli su informaciju kako je nekadašnji legendarni igrač i trener izabran jednoglasno te da je za dopredsjednika izabran Darko Ljubojević.

Glavni tajnik NS BiH Jasmin Baković pojasnio je kako su FIFA i UEFA odlučile ostaviti skupštini NS BiH rok do 26. svibnja za usvajanje statuta koji je odbijen na sjednici održanoj krajem ožujka nakon čega je bosanskohercegovački nogomet suspendiran iz svih međunarodnih natjecanja.

Izmjene statuta tada su odbili delegati iz Republike Srpske i iz županija u Federaciji BiH s hrvatskom većinom.

Ukoliko bi izmijenjeni statut bio usvojen do 1. lipnja suspenzija NS BiH bila bi ukinuta a ukoliko se to ne dogodi produžit će se za još godinu što će, među ostalim, značiti i ispadanje izabrane vrste BiH iz kvalifikacija za naredno europsko nogometno prvenstvo.

Uz Osima i Ljubojevića u radu povjerenstva za normalizaciju sudjeluju i stručnjaci poput Faruka Hadžibegića, Duška Bajevića, Seada Kajtaza i Sergeja Barbareza.