SuperSport HNL

Osijek u gostima kod 'lokosa' nije slavio tri godine; evo gdje gledati današnju utakmicu

23.02.2024 u 09:25

Bionic
Reading

Prvi susret 24. kola SuperSport HNL-a danas u Kranjčevićevoj igraju Lokomotiva i Osijek (17 sati, MAXSport1, MAXtv). Isti se protivnici već u utorak na istom mjestu sastaju u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa (27. veljače, 15 sati, MAXSport1, MAXtv)

Ovo 24. kolo SuperSport HNL-a danas otvaraju Lokomotiva i Osijek (17 sati, MAXSport1, MAXtv) koji će snage odmjeriti na stadionu u Kranjčevićevoj.

Znakovito, Osijek u gostima kod Lokomotive nije slavio još od sredine svibnja 2021. godine, gotovo tri godine čeka pobjedu na strani kod 'lokosa'. Da, u posljednjih pet međusobnih utakmica Osijek nije ostvario niti jednu pobjedu u Kranjčevićevoj, ima dva poraza i tri remija. Uz napomenu da će se 'lokosi' i Osijek nakon današnje utakmice na istom mjestu sastati već za četiri dana u SuperSport Hrvatskom nogometnom Kupu.

Trener Osijeka, koji je u prošlom kolu slavio uvjerljivu domaću pobjedu protiv Gorice 3:0, Zoran Zekić jako dobro zna koliko je Lokomotiva opasan protivnik.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Oni su ove godine dvaput igrali s Dinamo, pritom su ostvarili pobjedu i remi, što dosta toga govori o Lokomotivi. Morat ćemo im suziti prostore i kanale iz kojih znaju biti vrlo opasni. Dakako da će dosta toga ovisiti i o našoj protočnosti lopte, o točnim i pravovremenim proigravanjima, a svakako treba pripaziti na njihovu odličnu tranziciju. No, želim da se nametnemo u određenim trenucima i pokažemo vjeru u sebe kao i dobru energiju. Rekao sam i poslije Gorice da nema razloga da se u kvaliteti izvedbe spuštamo ispod te razine', kaže Zekić uoči današnje utakmice i dodaje:

'Igramo dobro, ali ne znam koji je razlog da se to i u gostima ne prezentira. Danas je za razliku od ranijih godina manje-više podjednako suđenje kada igraš na domaćem ili gostujućem terenu, doduše, travnjaci su negdje lošiji, a drugdje bolji. Međutim, imat ćemo opet podršku naših navijača koji će doći u Zagreb i jasno je da nam se ne smije više ponoviti Pula.'

Danas je na rasporedu prvi od dva uzastopna dvoboja protiv Lokomotive, već u utorak (27. veljače, 15 sati, MAXSport1, MAXtv) ove će se momčadi opet u Kranjčevićevoj sastati u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa.

  • +14
Osijek - Gorica (23. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric

'Apsolutno se fokusiramo samo na petak i zasad ne razmišljam o utorku. Nadam se da ćemo imati sve igrače na dispoziciji iako su pojedinci i ovoga tjedna imali određenih poteškoća i izostajali s treninga. Nemamo nekih promjena u sustavu, možda tek poimence, tako da ni to ne bi smjelo biti previše komplicirano u smislu usvajanja onoga što želimo prezentirati. Najbitnije je shvaćanje onoga kakvi trebamo biti, a to se najviše odnosi na energiju i pozitivu, da bismo iz toga sve pretočili u kvalitetnu izvedbu na terenu', zaključio je Zekić.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

A Lokomotiva je uzdrmana teškim 4:0 porazom od Rijeke na Rujevici u prošlom kolu. Trener Silvijo Čabraja sigurno će napraviti neke promjene u momčadi. Dobra je vijest da se među kandidate za nastup protiv Osijeka vraćaju braniči Bartolec i Leovac.

'Nadam se da neće biti negativnih tragova. Moramo se 'resetirati' jer ova je momčad pokazala da može dobro igrati i nadam se da je protiv Rijeke bio samo jedan loš dan. Takve se utakmice događaju, nama se dogodila u subotu na Rujevici. Moramo to ostaviti iza sebe i dobro se pripremiti za zahtjevne okršaje s Osječanima', kazao je trener 'lokosa' Čabraja i dodao:

'Ovo će biti zahtjevan dvoboj, Osijek jako cijenim, to je dobar spoj iskustva i mladosti. Imaju europske ambicije, ali i mi vjerujemo da možemo do četvrtog mjesta.'

>> više statistike potražite OVDJE.