dinamo je oštećen

Sudačka komisija oštro kritizirala zamalo katastrofalnu pogrešku na račun Dinama

21.02.2024 u 13:55

Bionic
Reading

Komisija nogometnih sudaca HNS-a objavila je sudačku analizu 23. kola SuperSport HNL-a, a 'ljudi u crnom' su se bavili samo jednim susretom, onim između Dinama i Varaždina

Dinamo je u 23. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru pobijedio Varaždin 1:0, a Komisija nogometnih sudaca HNS-a izdvojila je dvije situacije.

Posebno je kritična bila ona u 80. minuti kad je stoper Dinama Maxime Bernauer u pokušaju da izbije loptu u svom šesnaestercu, pogodio sam sebe u ruku! Intervenirao je VAR, a glavni sudac Ante Terzić pregledao je snimku i dosudio penal za Varaždin. Marko Dabro je pucao, ali se golman 'modrih' Ivan Nevistić sjajnom obranom prometnuo u junaka utakmice.

Sad se pokazalo da je ova pogreška suca Terzića mogla ispasti još katastrofalnijom jer se 'modri' bore za titulu, a ovakvi se 'previdi' stvarno ne smiju događati na ovoj razini natjecanja.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

DINAMO - VARAŽDIN

Sudac: Ante Terzić. Pomoćni suci: Hrvoje Radić i Sanja Rođak Karšić. VAR sudac: Marin Vidulin.

54. minuta: Ispravna procjena suca “nema prekršaja” kada branič Varaždina unutar vlastita kaznena prostora jasno igra loptom, a nakon toga uslijed gubitka ravnoteže dolazi u kontakt sa suparnikom. KNS HNS-a posljedični sudar dvojice suparničkih igrača smatra nogometnim duelom za loptu koji se ne razmatra nesmotrenim ili prekršajem PNI-e.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

79. minuta: Neprihvatljiva, neopravdana i neutemeljena u Pravilima nogometne igre intervencija VAR suca inicira neispravno dosuđivanje kaznenog udarca. Incident u kojem igrač Dinama unutar vlastita kaznena prostora pogađa sam sebe u ruku vrlo jasnim razmatranjima pravila ne smatra se prekršajem kažnjive igre rukom. Interpretacija pravila suca utakmice tijekom pregleda OFR snimka također nije u skladu sa smjernicama PNI-e. KNS HNS-a podsjeća suce i VAR suce na striktnu primjenu smjernica izdanih na posljednjem seminaru.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +33
Dinamo - Varaždin (23. kola SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek