IZRAVNO ZA TITULU

Osijek u derbiju s Dinamom uzeo naslov prvaka

31.05.2013 u 11:40

Bionic
Reading

Osijek je posljednje kolo juniorskog HNL-a dočekao kao vodeća momčad prvenstva s bodom ispred Dinama koji im je dolazio u goste

Imao je Osijek u 'rukavu' još odgođeno gostovanje u Varaždinu gdje bi se mogao vratiti na vrh u slučaju eventualnog poraza od Dinama, ali gotovo 1.000 okupljenih tražilo je barem bod protiv plavih i slavlje u svom Gradskom vrtu.

Veća grupa Kohortaša pjesmom i dimom donijela je na juniorski derbi prvenstva i seniorski štih, a na terenu se spremala klasična nogometna poslastica. Trener domaćih Kulešević na klupi je ostavio dvojicu ponajboljih igrača (Mišića i Dugandžića) i Dinamo je to iskoristio.

Prvi gol zabio je Marko Kolar, drugi fantastičnim udarcem od stative Luka Leko i Dinamo je poveo s 2:0. Kulešević na odmoru (naravno!) uvodi Dugandžića i talentirani strijelac mu u roku od 15 minuta donosi egal. Pogodio je dva puta, a udarac s 20 metara za 2:2 jedan je od najljepših u ovoj juniorskoj sezoni. No, ubrzo je Dino Špehar vratio prednost Dinamu, da bi u završnici dvoboja Josip Mišić (koji je također ušao s klupe) glavom pogodio za prvenstvo. U bučnom slavlju Dinamov trener Igor Cvitanović čestitao je sugrađanima:

'Ovo je bilo finale cijele lige i mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Nedostajalo nam je koncentracije, ali načelno sam zadovoljan igračima i mislim da ova sezona, unatoč izgubljenom naslovu, zbog osvajanja kupa i razvoja novih igrača zaslužuje pozitivnu ocjenu. Čestitke Osijeku na trofeju,' kaže Cvita.

Uopće nije upitno da je 'u pozitivi' osječka mladost i njihov trener Ivica Kulešević koji kaže:

'Lijepo je danas slaviti, a sada se treba okrenuti budućnosti kluba u kojoj će ovi igrači biti jako bitan faktor. Stalno govorim da ova besparica nije kraj nego novi početak i u seniore iduće godine ide barem pet, šest ovih igrača.'

Priča se da bi i on mogao dobiti mjesto seniorskog trenera.

'Ja sam u službi kluba, a mislim da uprava razmišlja o tri imena. Neću imati nikakvih problema s bilo kakvom odlukom.'

Josip Mišić je upisao 10-ak nastupa u MAXtv Prvoj ligi za seniore i zabio u debiju:

'Pogodio sam u Zaprešiću, a sada imam i ovaj pogodak po kojemu ću pamtiti sezonu. Trener je kalkulirao sa sastavom, ali na kraju se to pokazalo kao dobar potez. Zaslužujemo slavlje,' kaže strijelac gola za prvenstvo, dok Marko Dugandžić dodaje:

'Hvala Kohorti što nam je priuštila ovakvu potporu, drago mi je što smo im dali razloga za slavlje. Sada idemo na odmor i onda nas 6 ili 7 iz ove generacije idemo u seniore pokazati koliko znamo.'

A znaju puno. Neće ih biti lako uklopiti u seniorsku cjelinu, ali i ova generacija Osječana dovoljno je dobra da održi klub iznad vode. Sada su osvojili prvi naslov prvaka nakon sedam godina, a već od jeseni kreću među 'velike dečke' pokazati svima da vrijede.