hoće li baš svi biti sretni?

Osijek prodaje najtraženijeg igrača, a u klupsku blagajnu mogao bi sletjeti rekordni iznos u milijunima eura

11.08.2022 u 19:06

Bionic
Reading

Iako je Osijek u negativnom nizu, jer u četiri utakmice ima tri poraza i jedan remi, trener nenad Bjelica, koji ujedno obnaša i ulogu kluspkog menadžera, mogao bi ovih dana imati razloga za zadovoljstvo. Naravno, ako gledamo kroz prizmu zarade na jednom igraču. Doduše, realizira li se taj posao, Kohorta bi mogla još dodatno biti 'nabrijana' na Bjelicu, jer prodao bi igrača koji bi u budućnosti trebao biti oslonac momčadi

Prema pisanju njemačkog SkySporta, Borussia iz Mönchengladbacha navodno je već sve dogovorila s Dionom Drenom Beljom o transferu u ovaj klub.

Sada se tek klubovi trebaju dogovoriti o odšteti, a njemački medij navodi da se licitira u iznosu od šest do deset milijuna eura.

S obzirom na to da je Nenad Bjelica već rekao da Beljo ne odlazi za manje od deset milijuna, a Nijemci su uvjereni da je transfer pred realizacijom, onda možemo i špekulirati s tim dvoznamenkastim iznosom, a što je rekord slavonskog prvoligaša.

Beljo bi s Borussijom trebao potpisati ugovor na četiri ili pet godina.

No, ne dođe li do Beljina prelaska u momčad Daniela Farkea, postoji plan B koji izgleda ovako: Beljo prelazi u neki drugi vrhunski klub u Italiji, Engleskoj ili Njemačkoj i odmah ga posuđuju u nešto manji klub.

Gladbach traži zamjenu za Kamerunca sa švicarskim državljanstvom, Breela Embola koji je ovog ljeta otišao za 12 milijuna eura u Monaco. I zato baš u ljevonogom, 195 centimetara visokom Hrvatu vide alternativu.

Beljo je prošle sezone u 37 natjecateljskih utakmica zabio 20 golova i upisao četiri asistencije. Ove sezone u četiri utakmice dva je puta poentirao.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

2>