ht prva liga - 20. kolo

Osijek opet kiksao protiv 'malih'; je li ovo posljednji bod Istre?

16.12.2017 u 19:03

Bionic
Reading

Iako se Istrini nogometaši već mjesecima bore s besparicom zbog lošeg upravljanja klubom i nedostatkom volje da se klub preda u ruke sposobnom 'gazdi', ipak su smogli snage i pružili junački otpor Osijeku te su posve zasluženo osvojili bod nakon remija 1:1

U posljednjoj ovogodišnjoj utakmici, nogometaši Istre odigrali su hrabru i pravu 'mušku' utakmicu, proživši odličan otpor Osijeku. Na kraju su igrači Raić-Sudara osvojili jedan bod, ali mnogi strahuju da bi im to mogao biti i posljednji u prvoligaškom društvu.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, NK Istra 1961 - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Ipak, pred klubom je zimska stanka te se navijači Istre, koji su tijekom cijele utakmice vikali 'Ne damo Istru', nadaju da će se ipak naći konretan ulagač i da će se prvoligaški nogomet i dalje igrati u Puli. A igrači koji se junački odupiru svim financijskim nedaćama, to i zaslužuju.

Domaćini su poveli pogotkom Prelčeca, nakon što je rukom iz 'auta' loptu ubacio Hodžić a glavom je do strijelca proslijedio Matjaž.

Gosti su pak u 71. minuti izjednačili nakon velike greške Escovala, koju je kaznio Mirko Marić.

U samoj završnici domaćini su, nakon isključenja Hadžića, igrali s desetoricom, ali othrvali su se naletima gostiju i zasluženo osvojili bod.